Skip to content
Economie

Metroul de Otopeni: Azi se depun candidaturile pentru secțiunea Tokyo – Aeroport Henri Coandă

facebook metrorex

Vineri, 28 ianuarie, se depun candidaturile la licitația pentru proiectarea și execuția structurii de rezistență a secțiunii Tokyo – Otopeni din Magistrala 6 de metrou, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). M6 1 Mai – Otopeni va fi a doua linie de metrou din Capitală construită după Revoluție, potrivit economica.net.

Candidaturile depuse vineri ar urma să fie evaluate până pe 22 martie, potrivit calendarului actual din SEAP. După aceea, până la șase participanți vor fi invitați să depună mai departe ofertele propriu – zise.

Metrorex a publicat pe 17 noiembrie 2021 anunțul de licitație pentru secțiunea Tokyo – Aeroport Otopeni a Magistralei 6 de metrou. Noul tronson va avea 7,6 km şi şase staţii: Washignton, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion IC Brătianu, Aeroport Otopeni.

Valoarea estimată a lucrărilor din acest contract este de 1,32 miliarde de lei.

M6 este prima linie de transport public de mare capacitate care face legătura între Nordul şi Sudul Bucureştiului, prima magistrală care leagă direct Capitala de localităţile din Ilfov (Otopeni – Bucureşti – Jilava), potrivit secretarului de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

El a subliniat că, încă din faza de proiectare preliminară pentru studiul de fezabilitate, această linie a fost pregătită prin crearea posibilității extinderii până la Terminalul II al Aeroportului Internațional Henri Coandă. Împărțirea în două secțiuni, cu punct comun Stația Tokyo, a fost făcută pentru a permite abordarea în paralel a săpării tunelului, în două direcții (cu plecare din stația Tokyo), cu 4 utilaje TBM și, ulterior, pentru contractarea unitară a lucrărilor de finisaje, instalații, semnalizări și de achiziții material rulant, a explicat oficialul din Transporturi cu ocazia lansării licitației.

Secţiunea 1 (1 Mai – Tokyo) are un traseu de 6,6 km și cuprinde 6 stații cu următoarele denumiri: 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo.

Proiectul de introducere a trenului metropolitan București – Ilfov are prevăzută o Stație Multimodală pe Centura București / DN1 pentru asigurarea transferului între tren și metrou, potrivit lui Scrioşteanu.

În paralel, Ministerul Transporturilor va continua cu implementarea proiectelor legate de prelungirea magistralei de metrou M5, de la Eroilor până la Pantelimon, precum și cu extinderea magistralei de metrou M4, de la Gara de Nord până la Piața Progresul (finanțată prin PNRR), precum și cu modernizarea magistralei M2, a conchis oficialul din Transporturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *