Metroul de Otopeni: Stația STB „Aeroport Băneasa” va fi mutată pentru lucrări la M6 – Metrorex

Sursă foto: Facebook / Metrorex

Luni, 13 mai 2024, începând cu orele 10:00, STB va muta stația de autobuz “Aeroport Băneasa”, cu aproximativ 50 de metri față de amplasamentul actual, pe direcția de mers către Otopeni, informează vineri Metrorex.

De asemenea, începând de marți, 14 mai 2024, traficul pe breteaua din fața Aeroportului Băneasa se va închide temporar, două zile, potrivit companiei de metrou.

„Această modificare survine ca urmare a activităților pregătitoare din cadrul contractului de execuție „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai-Otopeni). Proiectare și execuție structură de rezistență stații, galerii și tuneluri. Lotul 1. – 1Mai-Tokyo”, la viitoarea stație de metrou Aeroport Băneasa de pe aliniamentul viitoarei Magistrale M6, Secțiunea Sud”, explică reprezentanții Metrorex;

Potrivit lor, acțiunea de mutare a stației se face cu aprobarea autorităților responsabile, iar semnalizarea lucrărilor și relocarea stației STB se efectuează conform cerințelor legale.

„Le mulțumim pentru înțelegere tuturor călătorilor STB și participanților la trafic pe ruta mai sus menționată”, adaugă cei de la Metrorex.

Proiectul „Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni, Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni” este unul de utilitate publică, de interes național, conform Hotărârii Guvernului nr. 496/2017, cu modificările și completările ulterioare, prin care se asigură nevoile de mobilitate ale persoanelor prin dezvoltarea rețelei de transport trans european (TEN-T), finanțat din fonduri externe. Magistrala 6 este un proiect pentru România, conchide Metrorex.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: