MF a reușit să blocheze vânzarea deținerilor Fondului Proprietatea la Aeroporturi București, Portul Constanța și Salrom

Sursă foto: Facebook/ Marcel Boloş

Ministerul Finanțelor a reușit să blocheze în AGA Fondului Proprietatea, la care are 6,54% din acțiuni și 10,42% din drepturile de vot exercitabile, aprobarea vânzării deținerilor Fondului la companiile de stat Aeroporturi București, Portul Constanța și Societatea Națională a Sării (Salrom), însă nu și pe cea a cedării participației FP la Engie și nici pe cea privind răscumpărarea a până la 1 miliard de acțiuni proprii.

Șeful instituției, Marcel Boloș, declarase anterior în exclusivitate pentru Profit.ro că ministerul va vota împotriva tuturor propunerilor puse pe ordinea de zi de administratorul Franklin Templeton.

Acționarii au aprobat răscumpărarea de către FP a până la 1 miliard de acțiuni proprii, la un preț de minimum 0,2 lei/titlu și maximum 1 leu/titlu, precum și vânzarea deținerii de 12% a Fondului la furnizorul și distribuitorul de gaze naturale Engie, totodată furnizor și producător de energie electrică, la un preț de 432,6 milioane lei. Aceasta fusese deja convenită anterior de FP cu acționarul majoritar GDF International, însă nu putea fi finalizată fără aprobarea AGA.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: