Skip to content
" "
Politică

Mick Mulvaney, numit în funcția de şef de personal al președintelui Trump

Preşedintele Donald Trump l-a numit vineri pe directorul bugetar Mick Mulvaney pentru a fi şeful său de personal, finalizând o căutare haotică în care mai mulţi candidaţi s-au retras pe rând din cursa pentru această funcţie, relatează Associated Press.

„Mick a făcut o treabă extraordinară în timpul Administraţiei. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu el în această nouă capacitate pe măsură ce continuăm să facem AMERICA MĂREAŢĂ DIN NOU!”, a scris Trump pe Twitter.

" "

Trump a adăugat că actualul său şef de cabinet, John Kelly, va rămâne până la sfârşitul anului. „Este un MARE PATRIOT şi vreau să îi mulţumesc personal pentru munca sa”, a precizat Trump.

Prima alegere a lui Trump, şeful de personal al vicepreşedintelui Mike Pence, Nick Ayers, s-a retras weekend-ul trecut şi a decis să plece de la Casa Albă. Decizia i-a surprins pe preşedinte şi pe mai mulţi membri ai administraţiei, iar Trump a descoperit curând că alţii pe care îi avea în vedere nu au fost interesaţi de acest post.

Nu a fost clar de ce preşedintele a decis să facă numirea lui Mulvaney temporară. Un oficial al Casei Albe a explicat că nu există limită de timp pentru numire şi Mulvaney va îndeplini rolul de şef al personalului pe termen nelimitat, indiferent de titlul de „interimar”.

Motivul pentru care Trump l-au numit este că Mulvaney şi preşedintele se înţeleg şi preşedintele îl apreciază personal. În plus, Trump a apreciat cunoştinţele fostului congresman despre Capitol Hill şi despre instinctul politic pe măsură ce Casa Albă se pregăteşte pentru o Casă controlată de democraţi şi pentru campania viitoare pentru a putea fi reales preşedinte.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *