Skip to content
Cluj Știri locale

Microbuz lovit de tren în Cluj: A fost activat planul roșu

smurd.ro

Un accident feroviar, soldat cu mai multe victime, a avut loc în urmă cu puțin timp, în jurul orei 11:55, la pasajul de cale ferată din localitatea Urișor, comuna Cășeiu.

Din primele informații, un microbuz a fost lovit de trenul regio expres care circula de la Baia Mare spre Cluj-Napoca. Opt persoane – pasagere în microbuz – sunt rănite și au nevoie de îngrijiri medicale, două dintre acestea fiind în stare mai gravă.

În urma apelului la 112, la fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii dejeni, precum și mai multe autospeciale de pompieri (inclusiv de victime multiple), echipaje SMURD și ambulanțe de la Dej, Gherla și Cluj-Napoca.

ACTUALIZARE 1, ora 12:20: ”Din primele date, evenimentul a avut loc pe un drum comunal (DC3 – Urișor-Dej), la o trecere la nivel cu calea ferată nemarcată. Microbuz cu 8 pasageri +1 persoane”, a precizat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Șoferul microbuzului implicat în accident a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

ACTUALIZARE 2, ora 12:40: ”A fost activat PLANUL ROȘU de intervenție”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ”Avram Iancu” Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *