Skip to content
Magazin

Microsoft introduce inteligenţa artificială pentru Windows 11

microsoft

 

Cel mai nou sistem de operare Microsoft va avea o serie de instrumente bazate pe inteligența artificială, grupate sub egida Windows Copilot.

La fel ca chatbot-ul Bing, soluțiile din cadrul Windows Copilot vor putea fi accesate rapid prin intermediul unui buton plasat pe taskbar și vor fi disponibile în bara laterală a sistemului de operare.

De aici, utilizatorii vor putea da comenzi precum rezumarea unui document, deschiderea unei fotografii pentru a aplica diverse prelucrări sau realizarea anumitor setări la nivelul sistemului de operare, scrie profit.ro.

Totul funcționează pe bază de comenzi scrise, însă, Microsoft spune că va veni un moment în care AI-ul va răspunde la comenzi vocale așa cum o fac acum asistenții digitali, pe care, cel mai probabil, îi va și înlocui.

Microsoft nu spune când exact vor fi disponibile noile facilități în forma lor finală, ci doar că un mod Preview va fi lansat în luna iunie și va putea fi folosit de un număr limitat de utilizatori. Windows Copilot, la fel ca Bing Chat, va avea suport pentru plugin-uri.

Dezvoltate de terți, acestea vor extinde funcționalitatea produsului, utilizatorul putând activa strict plugin-urile de care are nevoie.

Integrarea AI-ul în Windows 11 reprezintă un pas firesc pentru Microsoft, după avântul luat de soluțiile de inteligență artificială generativă, pentru care răspunzător este, în primul rând, ChatGPT.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *