Skip to content
Societate

Microsoft pregătește noul browser web

news.ro

Mai multe indicii duc către concluzia că noua versiune a browser-ului Edge va fi lansată în luna ianuarie, relatează Profit.ro.

Documente actualizate ale secțiunii de suport pentru noul browser Edge, bazat pe Chromium, conțin, dintr-o greșeală cel mai probabil, dată la care acesta va deveni disponibil: 15 ianuarie 2020.

Aceeași secțiune trădează faptul că noul Edge va fi livrat printr-un update automat, ca și celelalte browsere web la care compania americană a renunțat între timp.

Utilizatorii nu vor avea libertatea de a opta între vechiul Edge și noul Edge, deoarece update-ul care va aduce noul browser va elimina în același timp vechea versiune.

În același timp, Microsoft anunță că a deschis pentru dezvoltatori magazinul de extensii pentru noul Chrome. Asta înseamnă, că dezvoltatorii își pot înscrie extensiile pentru a fi verificate înainte de a fi publicate în magazinul oficial.

În același timp, extensiile de Chromium vor fi importante automat în magazinul de extensii pentru noul Edge. Cu alte cuvinte, utilizatorii vor putea instala și folosi în noul browser Microsoft extensiile create pentru Google Chrome.

Microsoft a decis să folosească motorul de randare open source dezvoltat de Google, Chromium, pentru browser-ul său, după ce prima variantă de Edge, inclusă în Windows 10, nu a reușit să atragă suficienți utilizatori și dezvoltatori de extensii.

În același timp, prin colaborarea dintre cele două companii, Chrome va beneficia de optimizări pentru Windows 10 care-l vor face mai fiabil pe platforma celor de la Microsoft.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *