Skip to content
Economie Societate

MICROSOFT se extinde! Securitatea cibernetică a gigantului va ajunge în 12 state din Europa

www.cnet.com

Microsoft va extinde serviciul său de securitate cibernetică AccountGuard în 12 state din Europa, între care Germania, Franţa şi Spania, pentru a elimina lacunele de securitate şi a proteja utilizatorii din spaţiul politic de atacurile hackerilor, care au avut loc şi în România.

Compania a detectat recent atacuri produse în perioada septembrie-decembrie 2018, care au avut ca țintă angajați ai Consiliului German pentru Relații Externe și birourile europene ale Institutului Aspen și ale Fondului German Marshall, scrie News.ro. Atacurile, care au avut ca țintă 104 conturi ale unor angajați din Belgia, Franța, Germania, Polonia, România și Serbia, ar fi fost făcute de un grup numit Strontium, a anunțat Microsoft într-o postare pe blog.

Serviciul AccountGuard va mai fi disponibil în Suedia, Danemarca, Olanda, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Portugalia și Slovacia. Autoritățile din Germania încearcă să crească securitatea cibernetică îninte de alegerile parlamentare europene din luna mai, după furtul de date ale unor politicieni, efectuat de un student în vârstă de 20 de ani, care a scos în evidență vulnerabilitatea celei mai mari economii europene la astfel de atacuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *