Microsoft va comercializa aplicaţia de chat şi video Teams separat de produsul Office, la nivel global

Sursa: Facebook

Microsoft va comercializa aplicaţia de chat şi video Teams separat de produsul Office, la nivel global, a anunţat luni gigantul tehnologic din SUA, la şase luni după ce a separat cele două produse în Europa, în încercarea de a evita o posibilă amendă antitrust a UE, transmite Reuters.

Comisia Europeană investighează legătura dintre Office şi Teams încă de la o plângere din 2020, făcută de Salesforce, aplicaţia de mesagerie concurentă pentru spaţiul de lucru Slack.

Teams, care a fost adăugat gratuit la Office 365 în 2017, a înlocuit ulterior Skype for Business şi a devenit popular în timpul pandemiei, în parte datorită videoconferinţelor sale.

Cu toate acestea, rivalii au spus că ambalarea produselor împreună oferă Microsoft un avantaj nedrept.

Compania a început să vândă cele două produse separat în UE şi Elveţia la 1 octombrie anul trecut.

”Pentru a asigura claritate pentru clienţii noştri, extindem paşii pe care i-am făcut anul trecut pentru a separa Teams de M365 şi O365 din Spaţiul Economic European şi Elveţia către clienţii la nivel global”, a spus un purtător de cuvânt al Microsoft.

”Acest lucru abordează, de asemenea, feedbackul din partea Comisiei Europene, oferind companiilor multinaţionale mai multă flexibilitate atunci când doresc să-şi standardizeze achiziţiile în diferite zone geografice.”

După ce Departamentul de Justiţie a dat în judecată Microsoft în 1998 pentru că şi-a folosit dominaţia asupra platformei Windows pentru a înăbuşi concurenţa din partea browserelor web rivale, compania a făcut în cele din urmă concesii care i-au slăbit controlul asupra a ceea ce producătorii de computere ar putea instala pe produsele lor.

Browserele de internet rivale au crescut în popularitate în urma acelei schimbări, dar separarea Microsoft Teams de Office s-ar putea să nu aibă un efect la fel de dramatic, au spus analiştii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: