Skip to content
Sport

Mihaela Buzărnescu: Am vorbit cu WTA şi ITF, am respectat toate regulile

Jucătoarea Mihaela Buzărnescu a răspuns acuzaţiilor conform cărora ar fi rămas pe tabloul US Open până în ultimul moment doar pentru bani, deşi era accidentată.

Ea spune că s-a decis în ultima clipă să nu intre pe teren, pentru că nu a vrut să rişte, deşi din punct de vedere medical era aptă.

“Am văzut, am fost contactată de Minela. Din păcate pentru ea, eu am respectat toate regulile impuse de WTA şi ITF. Am vorbit personal şi cu şeful ITF-ului, care a făcut aceste reguli şi cu cei de la WTA şi ei m-au încurajat să rămân să-mi fac recuperarea acolo şi să rămân înscrisă până la începerea turneului. Pur şi simplu am respectat toate regulile impuse de ei. Inclusiv medicii de la US Open mi-au spus că sunt aptă şi că pot juca dacă eu vreau, am făcut teste acolo. Doar că în ziua meciului mi-a fost teamă, nu am vrut să risc. De aceea am decis să nu intru pe teren. Dar eu am respectat toate regulile, dacă ea are neclarităţi cu siguranţă îi va contacta pe ei”, a spus Buzărnescu la Antena 1.

Accidentată la Rogers Cup, Mihaela Buzărnescu spune că recuperarea ligamentelor merge bine şi că speră să revină pe teren cât mai repede: “Mă simt foarte bine, recuperarea merge foarte bine, sunt la două clinici de specialitate, sper să pot merge la ultimele două turnee din acest an, cele din Asia. După ce mi-am acest vis de Top 20 mi-aş dori foarte mult să ajung Top 10. Foarte mulţi oameni mi-au spus că am aceste calităţi. Pentru asta trebuie să fiu sănătoasă şi să joc cât mai multe turnee. Asta mă ajută cel mai mult”.

Tim Sommer, antrenorul şi soţul jucătoarei Mandy Minella, a acuzat-o pe Mihaela Buzărnescu a afectat cel puţin patru sportive prin retragerea tardivă de la US Open şi a precizat că vrea să recupereze pe cale legală de la WTA sumele cheltuite înainte de turneul de la New York.

El a precizat că Buzărnescu este responsabilă doar moral pentru ce a făcut, ea neîncălcând regulamentele, dar din cauza româncei şi a felului în care WTA a tratat situaţia, el şi soţia sa au irosit timp, energie şi bani.

Mihaela Buzărnescu s-a retras de la US Open la 28 august, înaintea meciului din primul tur cu sportiva cehă Marketa Vondrousova.

Românca a primit 27.000 de dolari (23.000 de euro), jumătate din suma acordată pentru prezenţa în turul 1 de la US Open.

Mihaela Buzărnescu s-a accidentat în turul doi la turneul Rogers Cup, de la Montreal, în setul decisiv al meciului cu sportiva ucraineană Elina Svitolina, numărul 5 mondial.

La 10 august, ea anunţa pe reţelele de socializare că are un ligament rupt la glezna dreaptă şi alte două ligamente întinse, astfel că va reveni pe teren după US Open.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *