Mihaela Săhlean: Excesul de informație are consecințe asupra sănătății noastre

Invitată în cadrul emisiunii Sănătate, tuturor!, Mihaela Săhlean, psiholog clinician principal, ne-a vorbit despre impactul pe care îl are asupra stării noastre de sănătate excesul de informație cu care suntem bombardați zilnic.

 „Trăim într-o moment social și istoric în care informația este putere, însă prea multă informație poate să îți dăuneze, devenind chiar un factor poluant la nivel intelectual”,  afirmă invitata Mihaelei Tatu.

Acesta este cadrul general, însă psihologul ne spune și cum să gestionăm aceste informații, cum să selectăm ce e cu adevărat important pentru noi și cum să stabilim sau chiar să impunem limite.

,,Selectez sursele pe care le citesc, nu citesc orice. Există foarte multă maculatură, există foarte mult gunoi informațional. La fel cum există mâncare proastă, așa există și informații proastă. Și să nu uităm niciodată că la fel cum mâncăm și ne este foarte greu, corpul nostru suferă, la fel și o informație proastă ne poate  face rău psihicului. Și de cele mai multe ori sunt informații care se bat cap în cap. De aceea spun că trebuie să ai niște criterii astfel încât să știi să alegi, să alegi bine pentru tine. Nu putem alege toți același lucru. Ar fi foarte mare aglomerație, dar trebuie să alegem ceea ce ni se potrivește, mai spune psihologul Mihaela Săhlean.

Urmărește ediția completă, aici.

Emisiunea Sănătate, tuturor!, cu Mihaela Tatu,  este prezentată de Team Dental Clinic Timișoara.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: