Skip to content
Iași Știri locale

Mihai Chirica afirmă că 24 ianuarie va fi o zi „fierbinte” la Iaşi. Ce pericol invocă edilul

Inquam Photos/Liviu Chirica

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, susţine că ziua de 24 ianuarie va fi una „fierbinte”, adăugând că există o „agitaţie naţională” provocată de AUR, partid care vrea să demonstreze „reţeta de fabricare a apei calde”.

Edilul ieşean aminteşte că nu se va organiza ca în alţi ani vreo manifestare populară la Iaşi de Ziua Unirii, în condiţiile unei creşteri importante a numărului cazurilor de Covid. „Va fi un 24 ianuarie fierbinte. Există o agitaţie naţională pe care o provoacă AUR, prin care vor să demonstreze reţeta de fabricare a apei calde. Lucrul acesta s-a descoperit însă de multă vreme, încât nu merită să ne mai batem capul„, a afirmat, miercuri, primarul Chirica, într-o conferinţă de presă.

Potrivit News.ro, el a explicat că momentul 24 ianuarie trebuie tratat cu bun-simţ, cu patriotism decent şi cu responsabilitate. „Este clar că din cauza creşterii numărului de cazuri nu vom mai face manifestare populară. Nu ne este frică de AUR. Nu vreau să pun pe nimeni în pericol şi să vedem zgâlţâindu-se vaccinişti şi antivaccinişti prin jurul statuii bietului Alexandru Ioan Cuza care se uită probabil din cer şi îl buşeşte râsul. Nu pot face o selecţie în piaţă între vaccinaţi şi nevaccinaţi, iar hora nu o putem face cu atâţia metri între oameni. Toate manifestările se vor organiza la interior, în diverse instituţii”, a declarat Mihai Chirica.

Edilul ieşean a mai afirmat că nu vrea „circ” în oraş pe 24 ianuarie şi că nu va permite „acte de indecenţă” faţă de instituţiile statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *