Skip to content
Politică

Mihai Chirica, previziune despre viitorul PSD: Ar fi o sinucidere în masă

mihai chirica

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, a vorbit, vineri, despre viitorul partidului și despre cele două ordonanțe (13 și 14) care se află în Parlament.

Primarul social-democrat consideră că „ar fi o sinucidere în masă” dacă PSD ar vota în Parlament împotriva OUG 14.

„Nici nu vreau să mă gândesc că în Parlamentul României parlamentarii PSD ar contrazice demersul făcut de Prim ministrul României, domnul Grindeanu. Ar fi o sinucidere în masă a acestei formațiuni politice, o scoatere în afara normalității pe o lungă durată de timp și o lovitură aproape letală asupra Partidului Social Democrat român. Prin urmare, nu cred că o asemenea variantă ar putea intra îi discuție. Nici nu vreau să mă gândesc. Sub nicio formă”, a spus Chirica pentru rfi.ro.

Totodată, Chirica a remarcat faptul că PSD a pierdut credibilitatea electoratului și este nevoie de o modernizare a formațiunii politice.

„Ține foarte mult și de atitudinea pe care domnul președinte Dragnea o va avea în continuare față de acest moment pe care l-am depășit cu toții. Până la urmă, putem spune că l-am depășit. Bineînțeles că am ieșit ciufuliți din toată această poveste. Nu poate nimeni să conteste faptul că noi ne-am întărit. Da, ne-am întărit conceptual, dar ca și credibilitate în fața electoratului nu ne-am întărit nici pe departe. Ca și credibilitate în fața românilor, dimpotrivă, am avut chiar de suferit. Dacă se poate sau nu moderniza partidul cu domnul Dragnea la putere depinde foarte mult și de domnul Dragnea. Contează felul în care va înțelege dumnealui să se adapteze la noua configurație a României de astăzi, a oamenilor care nu vin la vot, dar vor totuși să aibă un cuvânt de spus”, a explicat primarul municipiului Iași.

De asemenea, Chirică a vorbit și despre modul în care Dragnea conduce partidul: „Domnul Liviu Dragnea are o metodă de condus care are în mare parte această ideologie a mâinii de fier, a vocii unice și a lucrurilor care se transmit printr-o singură cale de comunicare”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *