Skip to content
Politică

Mihai Chirica, previziuni sumbre pentru Liviu Dragnea: Va deveni un centru de putere!

b1.ro
" "

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a vorbit despre plecarea lui Nicolae Bănicioiu din Partidul Social Democrat (PSD).

Astfel, Chirica susține că această mutare va fi urmată de un alt val de plecări ale celor care sunt nemulțumiți, conform Agerpres.

" "
" "

Primarul din Iași nu se declară surprins de mutarea lui Bănicioiu și susține că în partidul condus de Liviu Dragnea sunt foarte multe persoane nemulțumite, mai ales după guvernarea lui Mihai Tudose, persoane care își manifestau indignarea „în spații rezervate”. De asemenea, despre partidul Pro România, Chirica susține că „va deveni un centru de putere”.

„Era prognozabilă o astfel de mişcare pentru că de câteva luni încoace, mai ales după eşecul şi al guvernării Tudose, tot mai mulţi colegi, foşti colegi din PSD, îşi pronunţau indignarea, cu teamă, în spaţii rezervate, faţă de posibilitatea părăsirii formaţiunii politice imediat ce domnul Ponta îşi rezolvă problemele de justiţie. Acest lucru s-a întâmplat. Dumnealui are achitare pe acea speţă, iar colegii de partid s-au aliat împreună cu dumnealui în conturarea unei alte formaţiuni politice, care va deveni un centru de putere. În câtva timp va reuşi să balanseze formaţiuni precum ALDE, respectiv PMP şi, sigur că da, va distruge supremaţia lui Dragnea, pentru că Dragnea fără Parlament e ca roata fără spiţă, nu contează”, a spus Chirica.

Referitor la posibilitatea apariției unui nou val de plecări din PSD, Mihai Chirica susține că acestea cu siguranță vor avea loc, însă nu din organizația județeană din Iași.

„De la Iaşi, în afară de domnul Bănicioiu, care a fost o propunere făcută de mine la alegerile din 2016 peste dorinţa organizaţiei ieşene, nu mă mai aştept la mare lucru decât dacă persistă în trădare. Domnul Bănicioiu şi la demiterea domnului Grindeanu a avut acelaşi punct de vedere pe care îl are şi astăzi, adică a fost împotrivă, nu s-a prezentat în sala de vot, i s-a părut o enormitate politică să-ţi demiţi propriul guvern. Deci a rămas consecvent. Faţă de ceilalţi am o mare rezervă doar din prisma principiului de a trăda o cauză, un principiu, o morală. Probabil că, dacă suma celui care dă e mai mare decât suma pe care o primesc astăzi, mă refer la avantaje materiale, vor trăda. De ce nu?”, a mai adăugat Chirica.

Totodată, primarul Chirica a comentat și reacția filialei PSD Iași, cea care a susținut că plecarea lui Bănicioiu nu este o pierdere, atrăgând atenția că totuși oameni valoroși părăsesc partidul.

„Nu e mare pierdere că de la 48% au ajuns în jur de 20 şi ceva. Nu e mare pierdere că pleacă oamenii valoroşi din partid, nu e mare pierdere că îşi dau afară primari reşedinţă de judeţ, primari din oraşe din Moldova care au zeci de ani şi stagii vechi în acest Partid Social Democrat. Nimic nu e mare pierdere. (…) Asistăm în fiecare zi la cea mai gravă criză morală în care a fost această naţiune dintotdeauna de când s-a creat statul român. Nu e nimic grav în toate astea. E foarte grav că Belina persistă. Nu pot să fac decât o singură urare, la care ţin foarte mult: decât să ne pierdem vremea cu Dragnea, mai bine îi luăm bilet spre Costa Rica şi ne vedem de treabă în România”, a încheiat Mihai Chirica.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *