Mihai Chirica susţine că şoferii profesionişti sunt tot mai greu de găsit la Iaşi

autobuz electric
Sursă foto: Societatea de Transport București

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, afirmă, marţi, că există riscul să apară sincope privind găsirea şoferilor profesionişti la Compania de Transport Local (CTP) şi că o soluţie ar fi angajarea de şoferi din Republica Moldova, edilul anticipând că presiunea va creşte după ce în judeţ vor fi deschise marile şantiere.

Edilul Mihai Chirica a declarat, marţi, la semnarea contractului de furnizare a 25 de autobuze electrice pentru municipiul Iaşi, că este tot mai greu de găsit pe piaţă şoferi profesionişti şi că pot apărea probleme în perioada următoare pentru că vor fi multe mari proiecte în zonă care necesită un număr mare de şoferi.

”Există riscul să apară sincope în ce priveşte numărul de şoferi la Compania de Transport. Se vor deschide şi noi şantiere mari în judeţ, mă refer la autostrăzi, la spitalul regional sau la sala polivalentă, iar presiunea va creşte”, a precizat primarul Mihai Chirica.

El nu a exclus ca o parte din actualii şoferi ai companiei de transport public să plece să lucreze pentru firmele implicate în aceste proiecte.

Edilul ieşean a afirmat că o soluţie ar fi aducerea de şoferi profesionişti din Republica Moldova, dar că există şi posibilitatea ca unii dintre actualii angajaţi ai CTP să se recalifice şi să urmeze cursuri pentru a deveni şoferi profesionişti.

Primarul Mihai Chirica şi reprezentantul Anadolu Automobil Rom SRL au semnat marţi contractul de furnizare a 25 de autobuze electrice cu o lungime de 10 metri, a 25 de staţii de încărcare lentă şi a opt staţii de încărcare rapidă.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: