Guvernul: Salariul minim garantat crește cu 10% pentru 1,86 milioane de români

Sursa foto: X

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat joi că Executivul a stabilit ca de la 1 octombrie 2023, salariul minim brut pe ţară garantat în plată să crească la 3.300 de lei, lunar, de la 3.000, o creştere de 10% de care vor beneficia 1,86 milioane salariaţi. El a precizat că, pe calculele făcute de Ministerul Muncii, salariul minim net este de 2.079 lei, o creştere cu 181 de lei faţă de cât este în prezent.

„Prin Hotărâre de guvern, Executivul a stabilit ca de la 1 octombrie 2023, salariul minim brut pe ţară garantat în plată să crească la 3.300 de lei, lunar, de la 3.000 cât este în prezent. Este o creştere de 10% de care vor beneficia 1,86 milioane salariaţi”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Mihai Constantin a precizat că „măsura va avea impact asupra mai multor sectoare de activtate, însă îndeosebi în transporturi, comerţ şi IMM-uri”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a fost întrebat ce s-a întâmplat cu salariul minim şi care este majorarea minimă care se va aplica.

„Salariul minim a crescut cu 10%, salariul minim garantat în plată şi calculele Ministerului Muncii arată că net, asta înseamnă o plată, salariul minim net 2.079 lei, o creştere cu 181 de lei faţă de în prezent.

Despre faptul că ministrul Finanţelor calculase o majorare de 83 de lei, Constantin a arătat că „sunt datele actuale care vin de la Ministerul Muncii, iniţiatorul acestui act normativ”.

Citește mai mult AICI.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: