Skip to content
Sport

Mihai Covaliu: Bulgaria a fost gazda a 3 mondiale, România nu a mai organizat unul de zeci de ani

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, reproşează conducătorilor ţării că nu se implică mai mult în dezvoltarea infrastructurii sportive. Fostul campion olimpic face o comparaţie între Bulgaria şi România şi spune că vecinii de la Sud de Dunăre au reuşit să organizeze nu mai puţin de trei campionate mondiale în ultima perioadă, spre deosebire de ţara noastră, care nu a mai fost gazda unui astfel de eveniment de zeci de ani.

„Vecinii noştri bulgari au găzduit în ultima perioadă trei campionate mondiale iar noi nu am mai organizat un campionat mondial de seniori de foarte, foarte multă vreme, zeci de ani. În momentul în care îţi asumi organizarea unui eveniment de un asemenea nivel înseamnă că şi factorii decidenţi sunt lângă fenomenul sportiv”, a declarat Mihai Covaliu.

În ceea ce priveşte gimnastica românească la viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, şeful COSR este sceptic, în comparaţie cu sportivii de la canotaj, care şi-au revenit mult mai repede: e.

„Jocurile Olimpice 2020 sunt după colţ şi mari minuni nu se mai pot face. Trebuie să fim realişti şi să recunoaştem acest lucru. Suntem dispuşi ca acolo unde sunt şanse să le valorificăm. Acum gimnastica este într-o perioadă mai puţin fastă, canotajul şi-a revenit mult mai repede. Aţi văzut toate rezultatele de la campionatul mondial de la Plovdiv”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *