Skip to content
Politică Video

Mihai Culeafă, despre proiectele de campanie şi nepăsarea crasă din actuala Primărie Pantelimon EXCLUSIV (VIDEO)

Invitatul celei mai recente ediţii a interviurilor video PSnews.ro a fost Mihai Culeafă, candidatul PNL la Primăria Oraşului Pantelimon.

Liberalul a criticat dur activitatea actualului primar Marian Ivan, reproşându-i că „a abandonat oraşul, cetăţenii şi proiectele promise”.

De asemenea, politicianul a vorbit despre proiectele pe care le propune electoratului.

Dan Bucura: Am înţeles. Haideţi să ne reîntoarcem la Pantelimon şi să vedem ce îi reproşaţi, în momentul de faţă cel mai tare actualului primar, primarului Ivan, nu? Nu greşesc?

Mihai Culeafă: Da. Am multe să-i reproşez. În primul rând, că a abandonat oraşul, a abandonat cetăţenii, a abandonat proiectele pe care ni le-a propus în campania electorală, a spulberat visele a mii de tineri, a promis 9.500 de apartamente pentru tineri, a promis apartamente sociale… Nu a realizat nimic din aceste promisiuni.

Dan Bucura: Şi care sunt – să spunem – promisiunile cu care veniţi dumneavoastră astăzi şi cum credeţi că le veţi putea implementa mai bine şi mai uşor decât a încercat cel dinaintea dumneavoastră şi n-a reuşit?

Mihai Culeafă: Eu nu vin cu promisiuni.

Dan Bucura: Proiecte, atunci, să le spunem.

Mihai Culeafă: Eu vin cu proiecte: proiectul pe transport – şi aici, aş vrea să vă spun că, orice funcţie publică voi ocupa, în primul rând transportul în Pantelimon este prioritar. În al doilea rând, problema concesiunilor. În Pantelimon, sunt aproximativ 7.000 de locuitori care, în momentul de faţă, nu au un act de proprietate asupra terenului şi asupra locuinţei. Acest lucru se putea realiza în 2014, când o hotărâre a instanţei a trecut acest teren în domeniul privat al oraşului. E o simplă formalitate de acum încolo. Trebuie să cadastrăm şi să intabulăm acest teren, după care acest teren se poate vinde, cu dreptul de preempţiune, la un preţ social, tuturor concesionarilor.

Dan Bucura: Da, interesant… Mai este terenul, zona imobiliară, o miză la marginea Bucureştiului – inclusiv în Pantelimon, acolo unde urmează să candidaţi?

Mihai Culeafă: Am depăşit acel moment în 2007-2008. Astăzi, Pantelimonul nu cred că mai este o miză imobiliară.

Dan Bucura: Cum stă oraşul Pantelimon în ceea ce priveşte investitorii? E, totuşi, aproape de Bucureşti şi te-ai aştepta – cel puţin pentru acest lucru – să fie atractiv, din punct de vedere al venirii unor contribuabili, până la urmă; investitorii, prezenţa lor ar trebui să se reflecte şi în bugetul dumneavoastră.

Mihai Culeafă: Da. Bucureştiul este un oraş sufocat – este ca un om care nu mai poate respira. De aceea, trebuie să atragem investitori în Pantelimon. Pentru asta, ar trebui să creăm şi facilităţi investitorilor. Îmi doresc să atragem cât mai mulţi investitori pe anumite segmente: infrastructură, logistică… sunt multe de discutat aici, dar, până nu putem lua o decizie, nu putem implementa aceste proiecte.

Dan Bucura: Aveţi un model de alt oraş – să spunem – tot din Ilfov sau altă unitate administrativ-teritorială, care „s-a mişcat” mult mai bine decât Pantelimonul şi cu care aţi putea compara – să spunem: „Şi noi am vrea să ajungem ca ei”?

Mihai Culeafă: Da. Un model ar fi colegul nostru de la Otopeni – un oraş care s-a dezvoltat armonios, cu foarte mulţi investitori atraşi, un oraş care, într-adevăr, arată a oraş.

(minutele 09:03 – 13:00)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *