Skip to content
Politică Video

Mihai Culeafă îşi dezvăluie prioritatea pentru Pantelimon dacă va ajunge primar. Munteanu, speranţă pentru PNL? EXCLUSIV (VIDEO)

Invitatul celei mai recente ediţii a interviurilor video PSnews.ro a fost Mihai Culeafă, candidatul PNL la Primăria Oraşului Pantelimon.

Liberalul a dezvăluit ce măsură urgentă va lua dacă va fi ales primar în localitatea respectivă.

De asemenea, politicianul a vorbit despre fostul lider al studenţilor Marian Munteanu, proaspăt desemnat candidat al PNL-ului pentru Primăria Bucureştilor.

(5:04 – 9:03)

 

Dan Bucura: Nu v-am întrebat degeaba de buget, pentru că vreau să mergem după aceea cu discuţia şi în zona acestei Autorităţi Metropolitane, de care tot vorbim şi pe care mulţi cred c-o aşteaptă, în ideea legării definitive a Ilfovului cu Bucureştiul, din punct de vedere al transporturilor şi nu numai. Şi cred că asta cu transporturile a fost, oricum, o problemă pentru unităţile administrativ-teritoriale ca şi Pantelimonul. Înţeleg că şi aici aveţi un proiect, poate, pe zona asta.

Mihai Culeafă: Da. Este un proiect prioritar transportul în Pantelimon. Cred că o măsură urgentă ar fi introducerea RATB-ului în Pantelimon. Aşa cum alte localităţi din Ilfov au reuşit – şi aici fac referire la Chitila, Afumaţi şi altele, care au reuşit să implementeze acest proiect de reintroducere a RATB-ului. Cred că este foarte simplu pentru noi să introducem RATB-ul la Pantelimon. Pentru asta, avem nevoie doar de voinţă. Eu am făcut un proiect de hotărâre (împreună cu consilierul local PNL Dan Manole), proiect pe care l-am şi depus la Primăria Pantelimon. Aşteptăm ca domnul primar să-l pună pe ordinea de zi, să se voteze acest proiect. E o simplă formalitate semnătura primarului.

Dan Bucura: Staţi, să ne lămurim. Spuneţi că să reintroduceţi RATB-ul. RATB-ul, în momentul de faţă, ţine de Bucureşti şi de Primăria Capitalei, de voinţa primarului Capitalei, până la urmă…

Mihai Culeafă: Şi a Consiliului General.

Dan Bucura: Şi a Consiliului General. Adică dumneavoastră puteţi dori acolo, dar, dacă cei de aici nu doresc sau nu vă sprijină, nu ştiu cum s-ar putea implementa un proiect de-ăsta.

Mihai Culeafă: Am primit un punct de vedere, pe care l-am văzut afişat pe pagina de Facebook a primarului, un punct de vedere din partea RATB, care ne spune că, deocamdată, dat fiind faptul că unele artere din Pantelimon sunt restricţionate din cauza lucrărilor, nu poate fi introdus RATB-ul. Dar eu mă gândesc: de 8 ani de zile, RATB-ul a aşteptat să se reabiliteze drumurile? Noi am avut RATB şi înainte.

Dan Bucura: Înţeleg. Ar fi o chestiune de voinţă şi, până la urmă, următoarea întrebare  ar trebui să fie: ce faceţi dacă presupunem că dumneavoastră veţi fi ales să ajungeţi primar, dar nici la Bucureşti sau nici la Consiliul Judeţean Ilfov nu veţi avea un reprezentant al aceluiaşi partid, care să vă susţină o astfel de strategie. Cum aţi mai putea construi în condiţiile respective?

Mihai Culeafă: Există disponibilitate din partea RATB, pentru a reintroduce autobuzele urbane în Pantelimon. În ceea ce priveşte susţinerea la nivel judeţean: cu siguranţă, o să avem o susţinere în persoana domnului preşedinte Marian Petrache.

Dan Bucura: Deci îl vedeţi, cu siguranţă, şi vechiul, şi noul preşedinte al Consiliului Judeţean.

Mihai Culeafă: Sută la sută.

Dan Bucura: Înţeleg. Bun. Dar la Bucureşti?

Mihai Culeafă: La Bucureşti, în urma evoluţiilor din ultima vreme, cred că domnul Marian Munteanu, cu sprijinul tuturor liderilor politici PNL, are şanse foarte mari.

Dan Bucura: Nu voiam să ne mutăm foarte mult în zona asta, dar nu pot să nu vă-ntreb: credeţi că Marian Munteanu poate coagula dreapta atât de mult, încât să contrabalanseze nucleul dur de votanţi al PSD-ului, în zona de stânga? Pentru că, pe partea dreaptă, e mult mai fragmentat votul – cel puţin, din ce vedem în momentul de faţă.

Mihai Culeafă: Da. Da. Aşa este. Da: cred că Marian Munteanu, fiind un simbol al libertăţii şi al tinerilor din anii ’90, cred că poate coagula toată dreapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *