Skip to content
Politică

Mihai Daraban atenționeză privitor la dependența Europei de gazele Rusiei. Ce soluții a identificat

ccir
" "

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), a participat luni, 23 iulie, în cadrul unei emisiuni de la RFI.

Întrebat cu privire la exploatarea gazelor din Marea Neagră, Mihai Daraban a spus că „ne transformă în jucători regionali pe piața energiei”.

" "
" "

De asemenea, președintele CCIR a tras un semnal de alarmă pentru Europa menționând că este necesar să nu mai existe o dependență față de Rusia în ceea ce privește materia primă, inclusiv gazele naturale.

Ne transformă în jucători regionali pe piața energiei. Cred că ar trebui ca Europa, despre care într-o mică măsură președintele Trump are dreptate în ceea ce spune, să scadă dependența față de Rusia în ceea ce înseamnă materie primă. Rusia să devină un furnizor providing competitive, să nu fim o economie dependentă. Acest lucru este realizabil prin diversificarea surselor de aprovizionare, prin punerea pe masă a unor proiecte de aprovizionare cu gaze din zone alternative. Gândiți-vă la gazele din Qatar, cel lichefiat, gândiți-vă la LNG-urile din Algeria, inclusiv la Statele Unite ale Americii și Trinidad Tobago. Toți care realizează gaz natural lichefiat și care îl pot aduce în Europa și nu în ultimul rând vechiul proiect AGRI care a fost lăsat deoparte probabil tot din motivația că Rusia nu era parte a ecuației. Era un proiect care putea duce din Baku la Portul Constanța cu un shuttle de nave LNG în Marea Neagră. (…) Ulterior acest gaz urmând să intre în circuitul european”.

Mai jos, interviul integral:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *