Skip to content
Economie

Mihai Daraban (CCIR): „La noi, prețul la energie îl fac producătorii. Producătorul are un acționar majoritar. Se numește Ministerul Energiei”

Facebook

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, consideră că vinovat pentru escaladarea alarmantă a prețurilor la energie este statul român. El susține că suma de 2,7 miliarde de lei, în loc de 30 miliarde de lei, alocată la rectificarea bugetară Ministerului Energiei este îndreptățită pentru că principalul producător de energie este chiar ministerul.

”Marea problemă este că producătorul este de stat și face niște profituri care depășesc orice imaginație. Producătorul are un acționar majoritar. Se numește Ministerul Energiei”, a spus Daraban, potrivit bugetul.ro.

El a dat ca exemplu Hidroelectrica, care a avut un profit de 3,8 miliarde de lei și a împărțit deja dividentele, dar și Romgaz, care are în conturi 750 milioane de lei.

Soluția pentru ca prețurile la electricitate și gaze să fie mai mici este tot în ograda statului – spune Daraban – nu la distribuitorii de energie care au prețuri reglementate de ANRE.

„Cred că se poate discuta un preț de cost rezonabil la producător. Statul trebuie să se înțeleagă cu statul, să impună la producătorii de energie un anumit profit decent”, a completat președintele CCIR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *