Skip to content
Politică

Mihai Daraban (CCIR): „Misiunea Consiliului Concurenței este dificilă într-o economie polarizată”

ccir

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie din România, a participat joi la o conferință organizată de Consiliul Concurenței. Tema a fost aceea a importanței cooperării inter-instituționale pentru mediul de afaceri și consumatori.

Președintele CCIR  a vorbit în cadrul conferinței despre importanța cooperării dintre statul român și mediul de afaceri în ceea ce privește dezvoltarea a unui business cu adevărat performant, conform unui comunicat CCIR.

„În mod cert, misiunea Consiliului Concurenței este dificilă într-o economie polarizată, așa cum este cea românească. Avem 3262 de agenți economici care, în fapt, reprezintă 0,5% din numărul societăților care au depus bilanțul, dar care fac 65% din cifra totală de afaceri. Vorbim de 178 de miliarde de euro și o cifră totală de afaceri, a societăților care au depus bilanțul, de 274 de miliarde de euro. Acest lucru trebuie să pună pe gânduri decidentul politic, în contextul în care Camera de Comerț și Industrie a României rămâne consecventă în misiunea de mediator între decidentul politic și comunitatea de business din România”, a spus Daraban.

Bogdan Chirițoiu, șeful Consiliului Concurenței, a declarat în cadrul aceleiași conferințe că instituția pe care o conduce sprijină consumatorii români, mediul de afaceri și economia românească.

„Este foarte importantă colaborarea între instituții, în așa fel încât să obținem rezultate care să vină în sprijinul economiei românești și, totodată, în sprijinul consumatorilor români. Consiliul Concurenței oferă sprijin mediul de afaceri și, implicit, economiei românești. Suntem o instituție care se îmbunătățește an de an, care reușește mereu să facă lucrurile mai bine decât le-a făcut înainte, care are la dispoziție instrumente bune pentru a atinge principalul obiectiv, acela ca economia românească să funcționeze mai bine”, a declarat dl. Bogdan Chirițoiu.

La eveniment au mai fost prezenți Viorel Ștefan, Viceprim-Ministru, Angel Tîlvăr, Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților, precum și reprezentanți ai Direcției Generale de Concurență a Comisiei Europene și membri ai Diviziei de concurență a OCDE

Comunicatul poate fi citit integral AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *