Skip to content
Politică

Mihai Daraban (CCIR), reacție la atacurile USR pe tema terenului de la Romexpo: Sunt sigur că au și alte interese de a bloca acest proiect

PSnews.ro

Într-un interviu pentru PS News, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), a răspuns acuzațiilor formulate de USR pe tema terenului de la Romexpo, susținând că partidul condus de Dacian Cioloș ”dezinformează grosolan opinia publică” și „are alte interese pentru a bloca proiectul”.

”Mă deranjează foarte mult declarația USR cu privire la terenul de la ROMEXPO. Oamenii persistă într-o dezinformare grosolană a opiniei publice. Ei nu înțeleg, după toate aparițiile noastre, după toate comunicatele pe care le-am dat, după toate studiile făcute de profesori eminenți de la drept, regretatul profesor Ciobanu, doamna Tofan, domnul Marian Nicolae. niște juriști eminenți ai României care au spus că e normal să se dea Camerei de Comerț a României acest drept de proprietate având în vedere istoricul din spate, unde vorbim de 1960.

Foarte multe societăți, foste comuniste, după Revoluție, prin celebra lege 834, și-au luat în proprietate terenul de sub fabrică. Predecesorii mei nu au făcut-o la vremea aceea și nu mă întrebați de ce, dar ceea ce s-a întâmplat a fost o reparație istorică, mai ales în contextul în care, pe acel teren, în afară de activitatea ROMEXPO, implicit a CCIR, nimeni nu poate să facă nimic timp de 32 de ani de acum încolo. Dânșii nu înțeleg că este o hotărâre de Guvern prin care i s-a dat Camerei de Comerț acest teren”, a declarat Mihai Daraban.

Președintele CCIR susține că un alt lucru pe care nu vor să îl înțeleagă USR-iștii este că, ”în 2010, Guvernul de atunci a încercat să demonteze această Hotărâre de Guvern, CCIR câștigând la Înalta Curte de casație și Justiție definitiv și irevocabil dreptul de folosire a terenului până în 2053”.

”Ce s-a dorit prin această lege este ca terenul să devină bancabil. Orice construcție pentru noi înseamnă o birocrație suplimentară, să ne ducem la RAAPPS, după aia la primărie și așa mai departe. Am vrut să închidem această verigă, dar din păcate, toate aceste argumente au fost ignorate de USR.

Nu vreau să comentez în spațiul public interesul care există în spatele dânșilor. Eu aș propune guvernanților noi o lege prin care fundațiile să fie controlate la sânge așa cum este controlat orice agent economic din România. Așa cum o societate comercială este verificată de ANAF, verificată de la înființare, din temelii până la ce facturi și ce plăți face, astfel, avem pretenția ca și fundațiile din România să fie la fel de bine monitorizate?

Vedeți că ei se feresc de subiectul sănătății, după ce au avut doi miniștri, de asemenea, se feresc de subiectul economic, după ce diplomația economică a fost demantelată pe timpul domnului Năsui și ei nu prea mai au subiecte de discuție și atunci, subiectul acestui teren îi ține uniți. Eu sunt sigur că au și alte interese de a bloca acest proiect”, a completat Daraban.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *