Skip to content
Internațional

Mihai Daraban, preşedinte CCIR: Portul Constanța poate deveni o importantă poartă de acces pentru Pakistan către statele UE

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, l-a primit în vizită pe E.S. dl. Zafar Iqbal, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Islamice Pakistan în România. Vizita a avut ca scop principal evaluarea relațiilor comerciale bilaterale la preluarea portofoliului de ambasador de către E.S. dl. Zafar Iqba.

Președintele CCIR a evidențiat în cadrul întâlnirii importanța Portului Constanța ca alternativă eficientă pentru tranzitul de mărfuri pakistaneze către Europa: „Portul Constanța poate deveni o importantă poartă de acces pentru Pakistan către statele UE și nu numai. Este o rută care poate fi competitivă și din punctul de vedere al costurilor, având în vedere posibilitatea de tranzit a mărfurilor pe cale fluvială, pe Dunăre, către destinații din centrul și vestul Europei”.

E.S. dl. Zafar Iqbal, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Islamice Pakistan în România, a remarcat potențialul de creștere al schimburilor comerciale dintre cele două state în raport cu volumul actual și cu această ocazie și-a exprimat intenția de a dezvolta relațiile economice cu România: „Unul dintre principalele obiective la preluarea mandatului este acela de a intensifica relațiile comerciale cu România, cifra schimburilor comerciale poate fi îmbunătățită”.

Președintele CCIR, dl. Mihai Daraban, a reiterat importanța relațiilor economice dintre România și Pakistan și a apreciat inițiativa Ambasadei de a dinamiza și intensifica cooperarea dintre cele două state, atât pe plan comercial, cât și investițional: „Această inițiativă se corelează perfect cu una dintre preocupările principale ale CCIR, respectiv sprijinirea accesului companiilor românești pe piețele extra-comunitare, iar Pakistan este una dintre destinațiile prioritare pe agenda companiilor românești”.

Conform informațiilor oferite de ONRC, la nivelul lunii iulie 2020, R.I. Pakistan nu se regăsește în clasamentul top 50 pe țări de rezidență a investitorilor cu participare străină la capitalul social. În prezent pe teritoriul României își desfășoară activitatea un număr de 277 companii cu capital pakistanez de 9,6 mil. Euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *