Skip to content
Politică

Mihai Daraban, președintele CCIR: Invit oamenii de afaceri coreeni să vină în România și ca investitori, dar și ca expozanți la târgurile internaționale organizate la Romexpo

psnews.ro

Vineri, președintele CCIR, Mihai Daraban, a efectuat o vizită la  Korea International Exhibition Center, cel mai mare centru expozițional din Republica Coreea.

Centrul Expozițional Kintex a fost inaugurat în aprilie 2005 și deține o suprafață totală 53.541 metri pătrați în interior și 3.000 de metri pătrați în exterior. Complexul este structurat pe 5 pavilioane, destinate celor mai importante evenimente expoziționale din Republica Coreea. Cele 23 de săli de conferințe pot să primească peste 2000 de persoane.

Vizita are loc în cadrul misiunii economice care se desfășoară în perioada 12-17 noiembrie la Seul.

Președintele CCIR a avut o serie de întâlniri, atât cu reprezentanți ai conducerii Kintex, cât și cu oameni de afaceri coreeni, în vederea întăririi relațiilor economice bilaterale dintre cele două state. Centrele expoziționale sunt vitale în derularea activităților antreprenorilor, fiind contextul ideal de prezentare și promovare a produselor și serviciilor, reprezentând totodată oportunitatea de cunoaștere a potențialilor parteneri de afaceri în cadrul întâlnirilor B2B.

În urma vizitei la Kintex, Mihai Daraban a declarat: „Sunt foarte încântat de ceea ce am văzut la Kintex și, bineînțeles, nu pot să nu fac o comparație între acest centru expozițional și Romexpo, cel mai mare complex de profil din România, deținut de Camera de Comerț și Industrie a României. Romexpo se întinde pe o suprafață totală de 100 de mii de metri pătrați și, la fel ca și Kintex, este gazda celor mai importante evenimente expoziționale din România. Obiectivul nostru, la Romexpo, este de a atrage un număr cât mai mare de expozanți și vizitatori din întreaga lume, în acest scop fiind perfectate acorduri de cooperare cu organizatii renumite și fiind dezvoltată o rețea de agenți activă în Europa, Orientul Mijlociu și Asia. Îmi exprim speranța unei viitoare și fructuoase colaborări cu oamenii de afaceri coreeni pe care îi invit, cu acestă ocazie, să vină în România și ca investitori, dar și ca expozanți la târgurile internaționale organizate la Romexpo”, a spus Daraban.

 

Potrivit datelor ONRC, valoarea totală a schimburilor comerciale dintre România și Republica Coreea, înregistrată în luna iulie 2018, însumează 340,3 milioane euro. În România activează 253 de companii coreene cu o valoare totală a capitalului social subscris de 200.42 milioane euro.

Între România și Republica Coreea au loc schimburi de produse precum: materiale plastice, cauciuc, produse alimentare, produse vegetale, băuturi și tutun, mașini si aparate, produse textile, instrumente și aparate optice, produse electronice, produse chimice și altele.

În ultimul deceniu, economia sud-coreeană a devenit una din economiile majore ale lumii (locul 13), fiind al 6-lea consumator mondial de petrol. Republica Coreea este una din cele mai avansate ţări din lume în domeniul IT şi dispune de 21 centrale nucleare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *