Skip to content
Politică

Mihai Daraban, previziune pesimistă pentru pensii: Chiar ministrul de Finanțe a spus!

business-review.eu

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a făcut o previziune pesimistă în ceea ce privește pensiile autohtone.

S-a întâmplat luni seară, în emisiunea „Dosar de politician” realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la B1 TV. Concret, Daraban a ridicat problema surselor de finanțare pentru sistemul de pensii.

„Au fost discuțiile acestea despre pensii speciale în spațiul public în ultimele zile. I-auzeam pe unii oameni cu care am discutat: «Eu nu sunt plătit din fondul de pensii; eu sunt plătit din alt pilon». Și am încercat să le spun la toți că România funcționează ca o corporație, unde sus, acolo, există venituri și cheltuieli. Și că s-ar putea într-o zi ca un poștaș (…) să vină la ușă, să-ți recunoască că ai de luat pensia în cuantum de…, dar să spună că n-are decât 30% la el. Atâta poate statul! Ce poți să faci în condițiile ăstea? Și măritul acesta de pensii… Chiar a spus ministrul de Finanțe zilele trecute că deficitul fondului de pensii va fi de 17,2 miliarde anul viitor. Va fi o problemă: din ce se vor plăti acești bani?” s-a întrebat Mihai Daraban.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *