Skip to content
Politică

Mihai Daraban pune degetul pe rană: soluție pentru românii care nu vor să muncească

observator.ro

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, pune degetul pe rană, venind cu o soluție pentru românii care nu vor să muncească.

Într-un interviu acordat în prima jumătate a lunii pentru Capital.ro, Daraban a tratat problema persoanelor care aleg traiul pe ajutor social în locul muncii remunerate. În acest context, oficialul Camerei de Comerț a propus tăierea tuturor ajutoarelor bănești pentru cei apți de muncă și lăsarea acestora doar cu o masă caldă pe zi. Mai precis, șeful CCIR a pledat pentru ajutor bănesc doar în cazul persoanelor inapte de muncă.

„Lăsând la o parte problematica forței de muncă (pe care o conștientizăm și o simțim toți), noi avem o problemă și cu cei care – de bine, de rău – au rămas în țară și care nu vor să muncească. Eu pot să înțeleg asistența socială pentru cei cu dizabilități, cei cu incapacitate de muncă (aceia trebuie asistați cu cash). Poate sunt mai cinic, dar pentru cei care pot munci n-aș mai lucra cu cash-ul. Pur și simplu, le-aș asigura o masă caldă pe zi, pentru că trebuie să fie un stat care nu lasă omul să moară de foame. Îmi fac datoria ca să nu moară de inaniție. Dar dacă este cu tot inventarul la el, dacă poate să muncească, de ce să nu muncească? Sunt oameni care refuză munca, pentru că mai bine este pe ajutorul social. Există o statistică pe județe – să vedeți câți lucrează, din cei existenți apți de muncă! Nu știu de ce aceste lucruri nu sunt ridicate în spațiul public”, a punctat Mihai Daraban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *