Skip to content
Economie

Mihai Daraban: „România poate să devină un hub logistic pentru mărfurile fabricate în Thailanda”

ccir.ro

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a primit, azi, 18 februarie, vizita E.S. dl. Sarayoot Kalayanamit, Ambasador al Regatului Thailanda în România, în scopul dezvoltării cooperării comerciale bilaterale dintre cele două state.

În cadrul întrevederii, au fost abordate teme de interes comun, precum posibilitatea ca România să poată deveni principala platformă de distribuție a mărfurilor provenite din Thailanda care urmează a fi comercializate în statele Uniunii Europene, având în vedere infrastructura navală bine pusă la punct de care dispune țara noastră.

Volumul actual al schimburilor comerciale dintre România și Regatul Thailanda înregistrează un nivel sub potențialul celor două economii, valorile înregistrate putând fi mult mai mari, întrucât cifrele actuale nu reflectă și categoriile de bunuri care sunt exportate din România prin țări terțe. România poate să devină un hub logistic pentru mărfurile fabricate în Thailanda care au ca destinație piața europeană. Prin infrastructura navală de care dispunem, respectiv portul Constanța și transportul fluvial pe Dunăre, putem să oferim un acces mai facil către statele din Europa de Vest. Consider că este necesară, ca un prim pas către dezvoltarea și diversificarea comerțului dintre România și Thailanda, realizarea unui ghid de afaceri, de tip “doing business in”, care să vină în sprijinul oamenilor de afaceri români”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

Avem în vedere reactivarea Consiliului de Afaceri România-Thailanda și profit de această întâlnire pentru a vă propune identificarea oamenilor de afaceri români interesați să conducă sau să facă parte dintr-o astfel de organizație. Este binecunoscut faptul că România are un grad mare de dezvoltare în ceea ce privește infrstructura de internet, acest sector economic reprezentând unul dintre domeniile de interes pentru Thailanda, alături de cel al tehnologiei si agriculturii. În acest sens, vom fi prezenți cu o delegație de oameni de afaceri, la ediția din acest an a TIBCO. Lansez, totodată, o invitație către conducerea CCIR de a participa la reuniunea anuală a Asociației Națiunilor din Sud Estul Asiei (ASEAN), ce se va desfășura în a doua  jumătate a lunii martie a acestui an”, a subliniat E.S. dl. Sarayoot Kalayanamit.

Conform informațiilor oferite de ONRC, la nivelul lunii octombrie 2018, valoarea schimburilor comerciale dintre România și Thailanda se ridica la 211,8 milioane euro, informează Ccir.ro.

În România își desfășoară activitatea un număr 13 companii cu capital thailandez, avănd o valoare totală a capitalului social de 6,25 milioane euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *