Skip to content
Politică

Mihai Fifor: În timp ce o altă fetiță a fost victima unei crime oribile, MAI rămâne blocat la vârf

Secretarul general al PSD Mihai Fifor, căruia în 12 septembrie i-a expirat mandatul de ministru interimar la Interne, îl face responsabil pe președintele Klaus Iohannis pentru uciderea fetiței de 11 ani din Dâmbovița. El susține că în timp ce „o altă fetiță a fost victima unei crime oribile, Ministerul Afacerilor Interne rămâne blocat la vârf, neexistând nici măcar un ministru interimar care să conducă sistemul și să coordoneze lupta zilnică a polițiștilor cu criminalii și infractorii„.
Fifor îl atacă din nou pe Iohannis, printr-un mesaj postat luni pe Facebook, susținând că din cauza șefului statului, prin blocarea interimatelor, nu se pot reforma sisteme vechi și cu probleme de zeci de ani, iar în acest timp mor oameni, informează hotnews.ro.
Mesajul secretarului general al PSD:

Domnule președinte Iohannis, v-am întrebat, cu ceva timp în urmă, dacă mai este nevoie să moară oameni ca să deblocați activitatea Guvernului.

La sfârșitul săptămânii trecute s-a produs o nouă tragedie – o altă fetiță, de această dată din Dâmbovița, a fost victima unei crime oribile. Iar asta în timp ce Ministerul Afacerilor Interne rămâne blocat la vârf, neexistând nici măcar un ministru interimar care să conducă sistemul și să coordoneze lupta zilnică a polițiștilor cu criminalii și infractorii.

Acum când, din nefericire, încă o tragedie s-a produs, vă puneți în mod laș un parlamentar cel putin exotic de la PNL să atace premierul și Guvernul pentru că nu ar lua măsuri în domeniul ordinii și siguranței publice.

În mod cinic, și parlamentarul și dumneavoastră știți foarte bine că nu se pot lua aceste măsuri pentru că ați blocat Executivul.

Da, din cauza dumneavoastră, prin blocarea interimatelor, în disprețul Constituției, nu se pot reforma sisteme vechi și cu probleme de zeci de ani. În acest timp mor oameni, iar PNL la comanda dumneavoastră politizează astfel de situații pentru că așa v-ați obișuit să faceți audiență – pe suferința oamenilor.

Știți bine că în urma tragediei de la Caracal s-au luat măsuri concrete la nivelul Guvernului – din punct de vedere legislativ și instituțional – pentru a se îmbunătăți reacțiile statului în situații de urgență și pentru a fi alocate resurse suplimentare în asemenea situații.

După care ne-ați blocat și mai tare. Domnule candidat Iohannis și domnilor de la PNL, în loc să discutăm despre cum blocați instituții și nu le lăsați să se modernizeze, poate ar trebui să discutăm cu responsabilitate și lipsă de orgolii cum putem sprijini toți instituțiile să se reformeze și să nu mai permită greșeli cauzatoare de moarte.

Poate ar trebuie să vedem cum putem apăra România de acești monștri care iată, unii trăiesc la noi în țară, dar alții vin chiar din afară, din țări cu pretenții față de securitatea cetățenilor în spațiul european.

Cer încă o dată tuturor politicienilor să nu mai facă rating pe astfel de subiecte și să se aplece serios asupra măsurilor care pot schimba cu adevărat ordinea și siguranța„.

După remanierea lui Carmen Dan, Ministerul de Interne a fost condus de senatorul PSD de Constanța Nicolae Moga, care a demisionat însă după numai 6 zile, în 30 iulie. De atunci, Mihai Fifor a asigurat interimatul până în 12 septembrie. Premierul Viorica Dăncilă l-a propus apoi în funcția de ministru al Afacerilor Interne pe secretarul de stat Dan Chirilă, refuzat de președintele Klaus Iohannis, care nu a acceptat nicio propunere de ministru din partea premierului, cerându-i să-și valideze Guvernul în Parlament.

1 comentariu la “Mihai Fifor: În timp ce o altă fetiță a fost victima unei crime oribile, MAI rămâne blocat la vârf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *