Skip to content
Societate

Mihai Neamțu, la „Dosar de Politician”: Într-o lume a digitalizării, avem o birocrație de două ori mai mare decât cea pe vremea lui Adrian Năstase

Inquam Photos/Octav Ganea

Mihai Neamțu (PMP) a declarat joi seara în emisiunea “Dosar de politician”, moderată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1 TV, că deși tehnologia s-a dezvolta, România bate pasul pe loc când vine vorba despre digitalizarea administrației:

Îi pun o întrebare domnului Cîțu, care este costul de administrare a statului român? Într-o lume a digitalizării, noi avem astăzi, o birocrație de două ori mai mare decât cea pe vremea lui Adrian Năstase.

În 2021 când discutăm despre tehnologie în actul de guvernanță, noi vorbim despre aceleași sute de mii de oameni care sunt mufați la banul public și care nu știu ce randament au. Este un cost cu administrarea statului care a rămas la fel de mare sau chiar a crescut, numărul de angajări la stat a crescut, culmea sub această baghetă a unui liberal clasic”, a precizat Mihai Neamțu.

De asemenea, acesta a atras atenția că datoria publică a crescut iar leul s-a devalorizat: “Al doilea lucru, a crescut datoria publică. Deci noi avem în continuare sute de mii de copii care se nasc în România cu povara datoriilor pe umeri care va trebui cândva răscumpărată.

Dacă te uiți la încrederea românilor în moneda națională, în leu, și o compari la moneda europeană, e clar că leul pierde. Omaneii văd că se apropie de fatidicul 5, cursul valutar. Esențial este că devalorizarea leului continuă”, a declarat Mihai Neamțu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *