Skip to content
Politică

Mihai Necolaiciuc a ajuns la Penitenciarul Rahova

Fostul director general al CFR Mihai Necolaiciuc a ajuns în arest la Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat, vineri, la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru deturnare de fonduri.

Acesta este acuzat că ar fi fraudat căile ferate române cu 2,7 milioane euro.

Inițial, Mihai Necolaiciuc a fost achitat de Judecătoria Sectorului 1 în ianuarie 2014, însă judecătorii de la Curtea de Apel au admis vineri recursul procurorilor DNA și l-au condamnat pe Necolaiciuc la patru ani și șase luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice.

Din această pedeapsă se va scădea perioada petrecută de Necolaiciuc în arest preventiv, respectiv 17 iunie 2009-18 octombrie 2011.

În același dosar, Viorica Olăeru, fost director al Direcției Economice în cadrul CFR, a fost condamnată definitiv la trei ani închisoare cu executare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Mihai Necolaiciuc în 12 mai 2011, în stare de arest preventiv, la acel moment fost director general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA şi a Vioricăi Olăeru, fost director al Direcţiei Economice în perioada 26 noiembrie 2001 – 10 octombrie 2003, pentru infracţiunea de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, în formă continuată (66 acte materiale).

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2000, România a încheiat cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) un contract de finanţare pentru realizarea „Proiectului de reconstrucţie pentru eliminarea efectelor inundaţiilor”, care viza reconstruirea infrastructurii afectate de inundaţiile din 2000 şi din anii anteriori.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *