Skip to content
Sport

Mihai Nistor, primul campion mondial de box al României, după Lucian Bute

Boxerul român Mihai Nistor a cucerit centura de campion mondial AIBA Pro Boxing la categoria supergrea (+91 kg), marți seara, într-o gală desfășurată la Hamburg, după ce l-a învins prin KO tehnic în repriza a noua pe germanul Erik Pfeifer, deținătorul titlului.

Nistor și-a trimis adversarul la podea cu o lovitură de stânga în bărbie, după ce germanul primise din partea arbitrilor cinci din cele opt reprize disputate, relatează agerpres.ro

Nistor (25 ani) a boxat curajos, cu gândul că oricât de bine ar lupta va fi aproape imposibil să câștige la puncte meciul Pfeifer, pe terenul acestuia. Când campionul german (28 ani), dublu medaliat cu bronz la Mondiale, a început să obosească, pugilistul băcăuan a căutat să dea lovitura decisivă și a profitat de șansa ivită în debutul reprizei a noua (meciul era programat pe durata a 12 runde).

Mihai Nistor a devenit al patrulea campion mondial al României la profesioniști (APB este divizia profesionistă a AIBA — Asociația Internațională a Boxului Amator), după Mihai Leu, Leonard Doroftei și Lucian Bute.

Cei doi boxeri s-au mai întâlnit în APB în decembrie 2014, când victoria i-a revenit lui Pfeifer înainte de limită, din cauza rănirii lui Nistor.

Mihai Nistor a impresionat și anul acesta, obținând victorii în fața rusului Magomed Omarov, în prima rundă a ciclului unu al competiției, dar și în fața marocanului Mohammed Arjaoui, chiar la Casablanca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *