Mihai Popşoi: România este principalul aliat şi primul avocat al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană

Sursa foto: X

România este principalul aliat şi primul avocat al Republicii Moldova când vine vorba de procesul de integrare europeană, a declarat vineri viceprim-ministrul şi ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihai Popşoi, la finalul unei întrevederi cu şefa diplomaţiei române, Luminiţa Odobescu.

„Suntem mereu sprijiniţi şi, în pofida dificultăţilor prin care trece Republica Moldova, având un un partener atât de apropiat cum este România, acest lucru ne dă încredere. (…) Colaborarea noastră este pe cât de dinamică, pe atât de eficientă pe toate palierele şi ne bucură inclusiv anunţul făcut ieri de premierul României – acel nou pachet de sprijin pentru Republica Moldova de care are atât de mult nevoie cetăţeanul din cealaltă parte a Prutului, având în vedere în momentele complicate prin care trecem cu toţii în rezultatul agresiunii barbare a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei”, a afirmat Mihai Popşoi.

El a subliniat că este vorba despre un sprijin generos din partea României, fie în plan social, fie atunci când este vorba de „sprijinul enorm şi consistent când vine vorba de securitate energetică a Republicii Moldova”, fie că e vorba de proiecte în domeniul aprovizionării cu apă sau construcţia podurilor care conectează cele două maluri ale Prutului.

„Toate aceste lucruri vorbesc despre apropierea noastră, despre gradul de sprijin enorm de care ne bucurăm din partea României. În acelaşi timp, România este principalul aliat şi primul avocat al Republicii Moldova când vine vorba de procesul de integrare europeană. Atât la Bruxelles, cât şi în toate capitalele ţărilor membre, România mereu este prima care promovează Republica Moldova şi acest lucru ne onorează, de altfel ca şi sprijinul pentru creşterea capacităţilor în contextul negocierilor. Un alt lucru care trebuie menţionat este numărul enorm de specialişti români care sunt gata să vină Republica Moldova şi unii dintre ei sunt deja acolo conducând instituţii importante”, a adăugat Popşoi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: