Skip to content
Politică

Mihai Răzvan Ungureanu despre vizita premierului în Baku: „Domnul Ponta este în amor fierbinte cu Puterea”

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal Mihai Răzvan Ungureanu a fost prezent luni seara în emisiunea Prime Time News, moderată de Andra Miron, de la postul de televiziune Realitatea TV.

Liderul PNL a făcut o serie de declarații despre vizita premierului Victor Ponta la Baku, deși atât Președintele României, cât și alți lideri europeni au refuzat onorarea invitației.

Nu trebuie sa ne mire. Sunt sub impresia a ceea ce am auzit cu cateva minute in urma, si anume textul unei interceptari in care domnul Vlasov se referea la primul ministru al României : mare coarda. Noi asistam de fapt, si nu de ieri de azi, la incercari ale premierului de a scăpa de ceea ce crede premierul ca este tutela presedintelui in politica externa. El considera ca are mai putina libertate in cazul in care nu se exprima concret in poitical externa.”, a declarat liderul PNL.

Domnul Ponta este in amor fierbinte cu Puterea. Iar faptul ca mai exista un temen constitutional extrem de autoritar in politica externa il deranjeaza. Domnul Ponta vrea sa fie singur in politica romaneasca.”, a adăgat MRU.

Ce, de fapt, cere domnul Iohannis este responsabilitatea functiei ceea ce il obliga pe premier sa colaboreze cu presedintele. În al doilea rând, îi cere coerență pentru ca nu putem sa avem opinii diferite. Și în al treilea rând, continuitate.”, a declarat senatorul PNL referitor la comentariile făcute de președintele Klaus Iohannis privind vizita premierului in Baku.

De asemenea, liberalul a comentat vizita la Baku a premierului ca fiind „o incercare disperata de a avea legitimitate”.

Faptul ca Uniunea Europeană este construita pe o valoare esentiala, care se numeste solidaritate, domnul prim ministru Ponta a cazut la acest examen elementar de morala politica. Nu are solidaritate cu liderii lumiii civilizate, iar din momentul acela inseamna ca te aulezi singur.”, a declarat Ungureanu.

Fostul premier consideră decizia Lui Victor Ponta de a participa le festivitățile de la Azerbaidja ca fiind „o greșeală enormă”.

Nu mai vb de gafe si de erori, ci de un plan sistematic prin care premierul incearca sa erodeze autoritatea presedintelui. (…) Ceea ce a facut dumnealui (Victor Ponta, n.r) este un plan sistematic de a lovi in presedintele Iohannis. Nu este o gafa, este o enorma greseala”, a conchis Mihai Răzvan Ungureanu la Realitatea TV.

Reamintim ca Victor Ponta a fost surprins in preajma presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, vineri, 12 iunie, Baku. Dintre toti liderii politici europeni, la festivitatile din Azerbaidjan s-au afisat numai presedintele Rusiei, Vladimir Putin, Alexandr Lukasenko, presedintele Belarusului, si Recep Erdogan, presedintele Turciei. Statele UE au fost reprezentate de oficiali la un nivel mai redus, nu de catre lideri. Practic, Ponta a fost singurul sef de Guvern dintr-un stat UE care a participat la deschiderea Jocurilor Europene, sfidand astfel decizia omologilor din celelalte tari europene.

 

 

 

3 comentarii la “Mihai Răzvan Ungureanu despre vizita premierului în Baku: „Domnul Ponta este în amor fierbinte cu Puterea”

  1. ALO !—Ceausescu–a murit , saraca mana . Incremenit intr-un proiect slugarnic si-a construit o cariera politica , pe care multi colegi de generatie , au evitat-o subtil . Presedintele C E–DONALD TUSK—a primit aprobare de –BAKU–

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *