Skip to content
Justitie

Mihai Sandu Niţă, fost prefect din Ilfov, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. În dosar este cercetat și fostul primar al comunei Dobroești

Inquam Photos/Alexandru Busca

Procurorii DNA l-au trimis în judecată vineri, 7 ianuarie, pe fostul prefect al judeţului Ilfov Mihai Sandu Niţă într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu. În același dosar au mai fost trimiși în judecată și alți angajaţi ai instituţiei.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Mihai Sandu Niţă, la data faptelor prefect al judeţului Ilfov, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi a lui Eugen Stan, la data faptelor şeful serviciului juridic din cadrul instituţiei prefectului judeţului Ilfov, pentru complicitate la aceeaşi infracţiune.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată şi Dragoş Emil Anghelescu, la data faptelor funcţionar în cadrul instituţiei prefectului judeţului Ilfov, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual şi complicitate la fals intelectual, în formă continuată, Iuliana Nedelcu, la data faptelor funcţionar în cadrul instituţiei prefectului judeţului Ilfov, pentru fals intelectual şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În faţa judecătorilor vor fi şi Ştefan Condu, la data faptelor primar al comunei Dobroeşti, judeţul Ilfov, pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi fals intelectual, în formă continuată, Adriana Dumitrescu, la data faptelor secretar al primăriei comunei Dobroeşti, judeţul Ilfov, pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi fals intelectual, în formă continuată, Gabriela Culicov, funcţionar al biroului Registru Agricol din cadrul primăriei comunei Dobroeşti, judeţul Ilfov, pentru fals intelectual, dar şi o altă persoană, pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, la data de 1 noiembrie 2019, Mihai Sandu Niţă, în calitate de prefect al judeţului Ilfov, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a emis un ordin prin care s-ar fi constatat dreptul de proprietate al persoanei fizice trimise în judecată în prezenta cauză asupra unui imobil situat în comuna Dobroeşti, judeţul Ilfov (teren în suprafaţă de 157 mp şi două corpuri de casă în suprafaţă de 74 mp, respectiv 15 mp).

Anterior, spun anchetatorii, în contextul menţionat, celelalte şase persoane, funcţionari publici, ar fi întocmit, semnat şi avizat documentaţia oficială care conţinea înscrisuri false şi incomplete, atestând prin aceasta că sunt îndeplinite condiţiile legale pentru constatarea dreptului de proprietate.

”Demersurile menţionate mai sus s-ar fi desfăşurat în condiţiile în care inculpaţii, funcţionari publici, cunoşteau că persoana beneficiară a ordinului emis în condiţiile de mai sus se afla în litigiu cu persoanele care locuiau la adresa respectivă. Mai mult, toţi inculpaţii cunoşteau faptul că persoanele respective locuiau la acea adresă de mai bine de 40 ani. La data de 16 decembrie 2019, ‘noul proprietar’ ar fi vândut imobilul pentru suma de 16.000 euro”, arată DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *