Skip to content
Politică

Mihai Seplecan cere ministrului Justiției sesizarea CSM în cazul declarațiilor premierului

Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, îi cere ministrului de Justiție să sesizeze Inspecția CSM pe declarațiile lui Ponta Victor Viorel, care ieri a fost trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălare de bani.

Astfel, prin intermediul unui comunicat de presă, Mihai Seplecan spune că „premierului cu dosar penal nu îi place legea (…) decât numai dacă o poate eluda”, adăugând că Victor Ponta a dovedit acest lucru „când a refuzat să-i lase pe clujeni să își exercite dreptul legal de a alege și de a fi aleși”.

De asemenea, Seplecan vorbește și despre independența justiției: „Ministrul Justiției, văr prin alianță cu premierul acum trimis în judecată, a considerat necesar să pună inspecția judiciară a CSM pe capul meu și aceasta a constatat că nedumeririle mele aduc atingere independenței Justiției.”

Redăm în intregime comunicatul de presă:

Comunicat de presă – Îi cer ministrului de Justiție să sesizeze Inspecția CSM pe declarațiile lui Ponta Victor Viorel, premierul trimis în judecată

Premierul Ponta Victor Viorel a fost trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălare de bani, în cel mai mare caz de până acum din cadrul amplei campanii de combatere a corupţiei din România.

Premierului cu dosar penal nu îi place legea, a dovedit-o și la Cluj când a refuzat să-i lase pe clujeni să își exercite dreptul legal de a alege și de a fi aleși. M-am luptat cu el pe calea contenciosului administrativ, unde am câștigat în primă instanță, pe vremea în care dosarul pentru care a fost trimis acum în judecată nici măcar nu era închegat, iar Ponta Victor Viorel nu fusese chemat să dea cu subsemnatul în fața procurorului DNA. Am încercat să arăt și în penal că lui Ponta Victor Viorel nu-i place legea – decât numai dacă o poate eluda – și am pierdut. Măcar am încercat. Și am încercat acest lucru deoarece nu-mi plac cei care încalcă legea, cei care o forțează să se potrivească dorințelor lor, cei care au impresia că voința politică înlocuiește Codul Penal.

Sunt un liberal prin tot ceea ce am făcut, credincios liberalismului, de aceea am considerat că este imperativ necesar să mă lupt pentru drepturile democratice ale clujenilor care m-au trimis prin votul acordat partidului în Consiliul Județean. Am considerat că exact cum zice și partidul din care fac parte: votul nu este un moft. Și m-am luptat și lupt în continuare.

În momentul în care mi-am exprimat îndoieli cu privire la modul în care au acționat procurorii din subordinea lui Tiberiu Nițu din cauza faptului că mi s-a părut inexplicabil ca procurorul șef de secție să emită o ordonanță de respingere a plângerii inițiale cu o întârziere de 45 de zile, față de prevederile legii, am fost acuzat public de către ministrul Justiției Robert Cazanciuc că încerc să pun presiune pe justiție și că declarațiile mele aduc atingere independenței acesteia. Ministrul Justiției, văr prin alianță cu premierul acum trimis în judecată, a considerat necesar să pună inspecția judiciară a CSM pe capul meu și aceasta a constatat că nedumeririle mele aduc atingere independenței Justiției.

Cu ocazia trimiterii sale în judecată, Ponta Victor Viorel, premierul cu dosar penal al României a declarat cu privire la acțiunea procurorului că singura problemă a țării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră inventând și imaginând fapte și situații neadevărate din urmă cu 10 ani. O fi învățat de la Florentina Jipa amica amicului său de dosar penal Dan Șova să zică și el: mai lăsați-mă cu Constituția.

Îl rog pe vărul ministru al Justiției să-mi răspundă public dacă premierul cu dosar penal are dreptul să comenteze deciziile unui procuror, sau numai mie și colegului meu Radu Zlati ne este interzis acest lucru? Și îi solicit să se adreseze CSM pentru a pune inspecția judiciară să cerceteze dacă declarația premierului aduce sau nu prejudicii actului de Justiție, dacă independența acesteia a fost pusă în pericol.”, se arată în comunicatul de presă al președintelui CJ Cluj, Mihai Seplecan.

1 comentariu la “Mihai Seplecan cere ministrului Justiției sesizarea CSM în cazul declarațiilor premierului

  1. Sunt un liberal prin tot ceea ce am făcut, credincios liberalismului …
    Pai si Uioreanu era la fel ! Acuma, tot Ponta e de vina ca a pus el botul la spaga si i-a lasat pe clujeni fara ales ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *