Skip to content
Politică

Mihai Șora, mesaj virulent: Voi merge în Parcul Izvor şi mă voi uita la clădirea aceea hidoasă

Cap Limpede

Filosoful Mihai Şora, marți seara într-o postare pe pagina sa de Facebook, și-a anunțat prezența miercuri la protestul organizat în Parcul Izvor în timpul dezbaterii din Parlament a moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, iniţiată de PNL şi sprijinită de USR şi PMP.

Şora îşi exprimă speranţa că vor fi mulţi participanţi, pentru că în ultimul an şi aproape jumătate, românii au ieşit la proteste în stradă în loc să îşi vadă de familii fireşti, din cauză că la conducerea ţării au ajuns „nişte borfaşi”.

”1 an, 5 luni și 22 de zile de când îi suportăm. 
Nici măcar un an și jumătate: 538 de zile.
În tot acest răstimp, singura lor preocupare a fost să-și salveze pielea, să-și pună la adăpost averile, să înjosească, prin faptele și vorbele lor, ideea însăși de democrație.

Vă mai amintiți de cocotieri? Pare un episod rupt dintr-o altă viață, în urmă cu o veșnicie, într-atât s-a dilatat timpul, într-atât ne-au cotropit ei viețile noastre: am învățat ce sunt „răgăliile“, am studiat coduri de procedură penală, am citit – cu lupa și creionul în mână – legi, ordonanțe, decrete. În crucea nopții, am stat cu ochii pe ecrane, așteptând sentințe judecătorești… Am ieșit – iarnă, vară, noapte, zi – la proteste. În loc să ne vedem de lumea noastră, de preocupările noastre firești, de familiile noastre, cum ar fi trebuit, dacă la cârma țării nu ar fi ajuns niște borfași, – prin înșelarea, aservirea și exploatarea celor care i-au votat, prin indolența iresponsabilă a celor care nu au fost la vot.

538 de zile sunt o veșnicie în România centenară. 
Nu departe de Piața Victoriei, îmi scria cineva, locuiește un băiețel născut odată cu protestele noastre; un copil care a învățat cuvântul „hoții“ înaintea cuvântului „Mamă“.

Aceștia suntem astăzi, 26 iunie 2018, la miezul nopții.

În clipa de față, nimeni nu poate ști cu precizie cum vor vota parlamentarii noua moțiune de cenzură. În ce mă privește, nu am încredere decât în tinerii de la Uniunea Salvați România: singurii fără dosare penale, fără fugari spre alte partide, fără jocuri murdare, fără băloase negocieri în culise.

Voi merge mâine în Parcul Izvor și mă voi uita la clădirea aceea hidoasă unde se decide soarta României. 
Trag nădejde că vom fi mulți.

P.S. Nu uitați umbrelele, dragi prieteni: acum plouă, cerul este tulbure, întunecat.

#FărăPenali ”, scrie Mihai Șora pe pagina sa de Facebook.

2 comentarii la “Mihai Șora, mesaj virulent: Voi merge în Parcul Izvor şi mă voi uita la clădirea aceea hidoasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *