Skip to content
Politică

Mihai Tudose: Cîțu a împrumutat 3 miliarde de euro în ultimele două zile. Ce naiba face cu ei, în ce-i bagă?

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Vicepreședinte PSD Mihai Tudose a afirmat că ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a făcut, în ultimele zile, împrumuturi de 3 miliarde de euro, și că nu înțelege ce face cu aceşti bani.

În ultimele zile, Cîțu a împrumutat 3 miliarde de euro. Vă întreb, ce naiba face cu banii, unde îi duce, în ce îi bagă? Vă spun sigur că România trece cu grație 12% deficit. Mă, ar trebui să nu mai mintă. Să iasă să spună care e situația. România e pe primul loc la mortalitate în secții de terapie intensivă, dar nouă ni se spune că am făcut față la primul val de pandemie. Păi n-am făcut. Ni se spune că imediat după alegeri începe vaccinarea. Mă, ghici ce, nu avem fiola cu vaccinul și nici nu știm când o să o avem, că tocmai ce a ieșit firma care furnizează – și nu-i dau numele pe post – și a zis că a greșit niște studii, și că e necesar să le repete. Dar domnu Cîțu ne anunță că el a trimis deja banii. Mă, fii sincer și spune că nu știi când vine vaccinul și că până când o sa vină trebuie să ne protejăm. Că așa, pot să plătesc și eu o excursie pe Venus dar n-o să știu când pot să mă duc”, a spus Tudose al o emisiune tv.

" "
" "

El a comentat şi situația din sistemul sanitar pe care o consideră dezastruoasă: „Ni se spune că se adaugă paturi la Terapie Intensivă. Poți să pui și 200.000 de paturi, dar cine o să stea la capul lor? Ai nevoie de medici, de asistente. Ieșiți în lumea reală, vorbiți cu medicii, sunt praf, mai au puțin și cedează. Ați avut 6 luni să vă pregătiți pentru aceasta situație, ce ați făcut?”.

Tudose a precizat, că dacă ar fi fost premier în această perioadă ar fi rezolvat problema medicilor prin salarii de 15.000 de euro.

Eu dacă eram acum premier, dădeam anunț peste tot că angajez medici pentru ATI, cu 15.000 de euro salariu. Asta făceam Din milionul împrumutat de Cîțu, inclusiv pe planul de reziliență puteau fi prevăzute fonduri pentru salariile medicilor. Dacă nu aveau medicii salariile actuale, pe care noi le-am dat, nu mai stătea nimeni azi în spitale”, a spus Tudose.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *