Skip to content
Politică

Mihai Tudose: Greaua moștenire lăsată de ministrul de Finanțe Cîțu îl încurcă pe premierul Cîţu

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose afirmă că greaua moștenire lăsată de ministrul de Finanțe Cîțu îl încurcă pe premierul Cîţu, care va spune la Bruxelles că nu-și poate face temele din această cauză.

Copilul durerii pleacă la Bruxelles. O veste bună și una rea: cea bună e că Florin Cîțu lasă România în pace două zile, cât va sta pe la Bruxelles; partea proastă e că se va întoarce. De ce se duce copilul durerii în vizită, când țara e fără buget și fără planul de relansare necesar pentru a accesa banii UE? Asta va fi prima întrebare din partea Comisiei Europene: «Ți-ai făcut temele, Florinel?» Nu le-a făcut și nici nu le poate face. Pentru că-l încurcă greaua moștenire. Aia lăsată de ministrul de Finanțe F. Cîțu, premierului F. Cîțu”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

" "
" "

Social-democratul spune că premierul Cîțu va ieşi „din bucluc pe datorie: “Pe datorie, cum altfel! Și dacă nici asta nu mai merge, nu-i nimic! Are soluția pregătită: vinde din casă! Niște companii, ceva acțiuni, un port pe la Constanța. Asta e miza vizitei lui: să obțină negocieze permisiunea pentru un deficit bugetar cât mai mare. Ne-a pregătit deja psihologic pentru o țintă asumată de 7-7,1%. Ceea ce înseamnă că după virgulă ne putem aștepta la orice… Ce va ieși din jongleriile lui Cîțu cu deficitul cash (cel bazat pe plățile efective) și deficitul ESA (care cuprinde și plățile angajate), Domnul cu mila! Și România cu rușinea de a fi incapabilă să-și facă un buget și cu o impotență «spectaculoasă» de a prezenta un plan coerent pentru banii europeni… Repet, că se duce Cîțu la Bruxelles nu e cea mai mare problemă! Problema mare e că se întoarce…”

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *