Skip to content
Politică

Mihai Tudose neagă o alianță PRO România-ALDE: Susținem un candidat la prezidențiale și atâta tot!

Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Mihai Tudose, actual euroaprlamentar PRO România, într-o declarație exclusivă pentru PSnews.ro, a negat o alianță între partidul său și ALDE, formațiune politică la conducerea căreia este Călin Popescu Tăriceanu.

Tudose a precizat că nu există nicio alianță, ci doar un proiect comun: susținerea candidatului independent Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale din toamnă.

Nu avem nicio alianță. Punct. Susținem împreună un candidat la alegerile prezidențiale, atâta tot”, a declarat Mihai Tudose pentru PSnews.ro.

Un lider Pro România numeşte alianţa cu ALDE „o ciolaniadă”, iar partidul lui Tăriceanu „merită să dispară”

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi liderul Pro România Victor Ponta au semnat, miercurea trecută, un protocol de alianţă electorală pentru alegerile prezidenţiale din toamnă, iar copreşedinţii formaţiunii vor fi Norica Nicolai din partea ALDE şi Sorin Câmpeanu de la Pro România.

Preşedintele organizaţiei Târgu-Neamţ al Pro România, Peiu Vlad-Pantelimon, scria zilele trecute pe Facebook că a aflat din presă, nu pe canale interne şi nu în urma unor dezbateri democratice, că Pro România şi ALDE vor susţine un candidat comun la alegerile prezidenţiale.

Cum Tăriceanu şi ALDE se fac responsabili în egală măsură de proasta guvernare alături de PSD şi de situaţia catastrofală în care se află România, aceştia trebuie lăsaţi să cadă. Să dispară din viaţa politică. Să intre în istorie. Nu trebuie ajutaţi să urce înapoi pe val. Iar domnul Mircea Diaconu, cu toată stima pentru cariera sa de artist, este un prezidenţiabil foarte slab, motiv în plus pentru ca echipa Pro România Târgu Neamţ să nu sprijine acest proiect”, scria Peiu Vlad-Pantelimon.

Potrivit acestuia, câta vreme filiala şi-a asumat o misiune importantă în faţa oamenilor, nu va accepta să îi dezamăgească „participând la tot felul de ciolaniade de acest gen. Dupa europarlamentare, toţi liderii politici au susţinut că au înţeles mesajul primit de la populaţie. După jocurile pe care le fac astăzi, se pare că nu a înţeles nimeni nimic”.

ALDE a stabilit, luni, ieşirea de la guvernare şi alianţa cu Pro România. Cele două partide au anunţat susţinerea lui Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *