Skip to content
Puterea Știrilor Video

Mihai Tudose, pe lista PRO România la europarlamentare? Daniel Constantin, precizări de ultim moment

Inquam Photos / George Călin

Prim-vicepreședintele PRO România, Daniel Constantin a fost invitat miercuri la ”Puterea Știrilor”. În cadrul emisiunii, printre altele, Daniel Constantin a vorbit și despre candidații PRO România la alegerile europarlamentare, după ce Victor Ponta a anunțat, miercuri, că el va deschide lista.

Chestionat în legătură cu acest aspect, Daniel Constatin a precizat că în momentul de față, PRO România este preocupată de organizarea listei pentru alegerile europarlamentare, și că ”probabil în jurul datei de 10 martie” se va anunța un rezultat final.

”Noi nu ne-am concentrat  foarte tare pe acest lucru. O să restabilim probabil în jurul datei de 10 martie, nu mai devreme, pentru că acum suntem într-un proces de organizare. Sunt foarte mulți oameni cu experiență care au venit în aceste zile și care se străduiesc zi de zi, în sediul de partid sau de teritoriu, să începem acest proces. Primul proces este strângere de semnături, sper să avem mâine aprobată hotărârea de Guvern  (joi) și de săptămâna viitoare să începem să strângem acele semnături. Știți că fiecare partid trebuie să aibă minim 200 de mii semnături. Pentru noi ca partid nou e foarte important, e un fel de test pe care trebuie să-l trecem și sper să avem nu doar 200 de mii de semnături, ci mult mai multe. E un bun prilej în care să verificăm activitatea organizațiilor locale, să ne asigurăm că avem oameni în secțiile de votare, în toate cele 18 mii și ceva de secții cât are România. Deci noi ne-am concentrat mai mult pe procesul acesta de organizare și cred eu că lucrurile merg bine”, a precizat invitatul.

Totodată, Daniel Constantin a precizat că sunt încă foarte mulți politicieni, din toate zonele,  care își doresc să adere la PRO România, inclusiv din zona ALDE. Din punctul lui vedere, acest lucru se datorează guvernării foarte bune  membrilor PRO România, din perioada 2012-2015.

Vreau să vă spun că  sunt foarte mulți oameni în teritoriu care au aderat la ideile noastre, din toate zonele. Săptămâna trecută am fost la Sibiu, am fost la Alba, la Harghita, Covasna și am spus la Sibiu că sunt foarte mulți care și de la ALDE au întâmpinat, am discutat, săptămâna aceasta vor trece o parte dintre ei în zona noastră, aș spune eu armata, pentru că avem nevoie de această armată, eu le mulțumesc că sunt alături de noi, deci nu numai din zona PSD, din toate zonele vin oameni. Ce se întâmplă? Marele atuu al PRO România, cred că este modul în care s-a guvernat în perioada 2012-2015. Sunt foarte mulți colegi care au fost în acea guvernare, și care astăzi sunt în funcții de conducere și duc mai departe experiența pe care au căpătat-0”, a dezvăluit Daniel  Constantin.

Întrebat dacă Mihai Tudose ar fi pe lista de europarlamentare, conform zvonurilor, reprezentantul PRO România a precizat că ”încă nu s-a discutat acest aspect”, dar ar fi un ”avantaj”.

„N-am discutat acest aspect, Mihai Tudose are o experiență extraordinară, în actul de guvernare, în actul de guvernare, în administrație și, cred că oriunde ar fi pus să candideze ar fi un avantaj”  a afirmat Daniel Constantin.

De altfel prim-vicepreședintele PRO România, ne-a asigurat că formațiunea politică pe care o reprezintă, va avea o listă cu candidați profesioniști.

”(…) Făcând comparație, am văzut că tot apar deja informații și de la alte partide, altele deja au anunțat lista de candidați, eu pot să vă asigur și pe dumneavoastră și pe cei care ne urmăresc că PRO România va avea cea mai bună listă, oamenii cei mai profesioniști dintre toți candidații pe care îi veți avea. Eu pot să vă asigur, că , probabil, vor fi pe lista PRO România” a spus Daniel Constantin.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *