Skip to content
Politică

Mihai Tudose: Ponta, Dragnea și Orban suferă de Sindromul Ceaușescu

Inquam Photos / George Călin
" "

Fostul premier al României Mihai Tudose îl atacă dur pe premierul în funcție, Ludovic Orban. Acesta spune că actualul șef al Guvernului suferă de Sindromul Ceaușescu, ca Victor Ponta sau Liviu Dragnea.

„Sindromul Ceaușescu

" "
" "

Am văzut destui politicieni apucați, de paranoia autoritară. Deveneau brusc alți oameni, odată intrat demonul puterii în ei. Ultimii au fost Ponta și Dragnea.

Nu credeam să-l văd și pe Ludovic Orban căzând în boala asta. Din păcate, derapajul lui, ca orice manifestare a sindromului Ceaușescu, dăunează grav democrației și cooperării loiale între instituțiile statului.

Mai întâi, supărat pe Curtea Constituțională, premierul PNL a amenințat cu schimbarea componenței acestui for. Enervat de lipsa de obediență a Curții, dl Orban cere acum desființarea ei și trecerea controlului de constituționalitate la Înalta Curte de Casație și Justiție. Deci, dacă-ți stă în cale o instituție fundamentală a statului, soluția e să o desființezi. Lichidarea Curții Constituționale și boicotul activității Senatului sunt ultimele aberații ceaușiste venite dinspre PNL. Distrugerea Opoziției (”dispariția PSD ca partid”) e, de asemenea, un periculos element constant al discursului pretins liberal…

De ce faceți, d-lor peneliști, exact ceea ce nu v-a plăcut la Dragnea? Mă așteptam să învățați ceva din greșelile altora și, mai ales, din modelul pozitiv al unora din Popularii Europeni. E groaznic că, în loc să urmați deschiderea d-nei Merkel pentru cooperare în interesul țării, dincolo de socotelile meschine de partid, voi îl copiați pe Viktor Orban în marșul lui autoritar!…

E blestem pe țara asta, să-i “crească” un mic nou Ceaușescu și nici ăla cu bune și cu rele?!? Doar cu apucăturile cele mai rele…..

Și culmea coincidenței: vine Decembrie…

Voturile pot avea puterea gloanțelor!”, a scris Tudose pe Facebook.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *