Skip to content
Politică

Mihail Neamțu, despre o eventuală numire a sa ca viceprimar al Capitalei: Venim cu o propunere care are substanță intelectuală

Facebook/Mihail Neamțu

Mihail Neamțu (PMP) a reacționat, după ce liderul USR București, Claudiu Năsui, a declarat că nu este de acord cu numirea acestuia în funcția de viceprimar al Capitalei, precizând că, indiferent de opiniile lui Năsui, primarul ales Nicușor Dan are nevoie de PMP pentru o majoritate confortabilă în Consiliul General.

„Domnul Năsui are dreptul la o părere, eu am dreptul la altă părere. Noi, Mișcarea Populară, venim cu o propunere pentru Primăria Capitalei care are substanță intelectuală. Cu alte cuvinte, credem că această Primărie a Capitalei este obligată să prezinte cetățenilor o poveste despre orașul acesta, despre București.

Ne trebuie, de asemenea, niște instituții reprezentative cum ar fi „Muzeul Dictaturii Comuniste”, ne trebuie un spațiu memorial dedicat lui Mihai Eminescu în Centrul Vechi, pe strada Lipscani, unde Eminescu a lucrat ani de zile. Poetul național nu are nici măcar o Casă Memorială. Modul în care ne cinstim memoria înaintașilor este absolut decepționant și cred că contează părerea bucureștenilor și nu a politicienilor”, a declarat Mihail Neamțu.

Totodată, membrul PMP este de părere că „oamenii politici au jocurile lor și cetățenii au așteptările lor” și susține că Nicușor Dan are nevoie de voturile PMP pentru a trece proiectele importante ale Capitalei.

Noi știm că domnul Năsui a fost împotriva candidaturii lui Nicușor Dan. Domnul Năsui a dorit ca Nicușor Dan să nu candideze la funcția de primar, ci să fie mai degrabă domnul Vlad Voiculescu, țineți minte opțiunea USR din primăvara acestui an. Deci cred că lucrurile sunt limpezi: oamenii politici au jocurile lor și cetățenii au așteptările lor.

Eu cred că Nicușor Dan, care a fost mereu echilibrat și care, țineți minte, în contextul referendumului pentru familie, s-a poziționat neutru, adică a fost o forță mediatoare între conservatori și progresiști, știe foarte bine că nu poate avea majoritate consolidată fără voturile Mișcării Populare. Ori dacă domnia sa se trezește mâine, de exemplu, cu un consilier USR care are Covid, n-o să poată să treacă niște proiecte importante pentru țară, pentru Capitală. Zic și pentru țară pentru că totuși, Capitala României dă tonul în toată țara”, afirmă membrul PMP.

Mihail Neamțu spune că PMP are „oameni valoroși care pot să dea substanță culturală și intelectuală unei administrații de dreapta”. Acesta a mai precizat că „maturitatea și înțelepciunea vor prevala când vine vorba de Nicușor Dan și colegii de la PNL”, mizând pe faptul că a fost întotdeauna împotriva PSD.

Socot că Mișcarea Populară are oameni valoroși care pot să dea substanță culturală și intelectuală unei administrații de dreapta. Printre altele, eu sunt o voce care s-a opus PSD-ului și doamnei Firea mai mult decât oricine, atât în Mișcarea Populară cât și în USR. Nimeni nu mă poate acuza că am fost vreodată de partea PSD-ului în toată cariera mea politică. Așa că, deși există obiecții, cred că maturitatea și înțelepciunea vor prevala, mai ales când vine vorba de Nicușor Dan și de colegii de la PNL”, a conchis Mihail Neamțu.

Claudiu Năsui, liderul USR Bucureşti, a declarat că nu e de acord ca Mihail Neamţu (PMP) să primească un post de viceprimar al Capitalei, aşa cum a lăsat de înţeles premierul Ludovic Orban. Claudiu Năsui susţine că numirea lui Neamţu ar încălca protocolul de colaborare între PNL şi USR PLUS semnat înainte de campanie, care stipulează că fiecare partid va avea câte un viceprimar.

”Deocamdată sunt doar zvonuri şi nimic mai mult. Nu am avut nicio discuţie concretă pe acest subiect. Susţinerea lui Mihail Neamţu ar fi o abatere de la protocolul semnat între Alianţa USR PLUS şi PNL. Ne-am anagajat să avem un viceprimar fiecare. Mihail Neamţu a fost unul dintre cei care au propagat minciuni despre USR în campanie. Eu nu pot să le recomand consilierilor generali USR un vot pentru Mihail Neamţu. Când s-a pus problema ca Neamţu să fie candidatul comun al dreptei pentru Sectorul 3, filiala USR de acolo a reacţionat dur, a fost extrem de supărată”, a declarat Claudiu Năsui, liderul USR Bucureşti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *