Skip to content
Politică

Mihail Neamțu nu mai insistă pentru postul de viceprimar, deși se consideră ”deștept și bine pregătit”: Nu trăiesc pentru funcții!

Inquam Photos / Octav Ganea

Mihail Neamțu, vicepreședinte al PMP, pare resemnat cu ideea că nu va fi viceprimar al Capitalei, dar speră totuși ”să se schimbe ceva printr-o hotărâre de Guvern”. El spune că ar fi omul potrivit pentru a ”îmbunătăți situația culturii în București” și precizează că susținerea lui Nicușor Dan în Consiliul General de către PMP nu este condiționată de obținerea unei funcții de viceprimar.

”Eu respect legea și apreciez atitudinea echilibrată a domnului Nicușor Dan care nu s-a opus niciunui proiect pe care l-am susținut, cum ar fi Muzeul Dictaturii Comuniste, nu s-a opus nici persoanei mele, ci a dat o perspectivă legală asupra chestiunii, dar nu despre asta vorbim aici.

Dacă, totuși, printr-o hotărâre de Guvern se poate schimba ceva, se poate îmbunătăți situația culturii în București. Cultura a fost neglijată în perioada Firea, avem muzee care nu sunt finanțate, avem de asemenea proiecte care nu sunt finalizate: muzeul Holocaustului, muzeul Dictaturii Comuniste, iar pentru asta un om ca mine cu siguranță putea fi o soluție. Dar mai există timp și mai există oportunități și în viitor ca să reglăm această chestiune. Deci nu este o problemă”, a spus Neamțu.

Întrebat dacă crearea unei poziții în plus pentru funcția de viceprimar al Primăriei Capitalei nu este imorală într-o administrație deja supraîncărcată, Mihai Neamțu protestează vehement, susținând că „imoral este să punem proști în locul în care eu nu pot performa”.

„În ceea ce mă privește, nu cred că este imoral ca un absolvent al unei universități din top 25 în lume să se ocupe de cultura bucureșteană. Este imoral că a aduce un profesor universitar cu școala făcută la Sorbona sau la Londra e o povară pentru România.

Imoral e să avem proști și hoți în funcții de conducere, nu să ai oameni deștepți și bine pregătiți. Este imoral să pui parlamentari care nu știu o limbă străină, este imoral să ai sute și mii de angajați în companii de stat care dau faliment și practic sunt subvenționate din bani publici. Asta este imoral, nu să pui un om inteligent, indiferent care ar fi el, cu studii validate la cele mai bune universități ale lumii, să lucreze pentru țară. România o duce prost pentru că avem proști care ne conduc, nu pentru că avem oameni deștepți”, a punctat vicepreședintele PMP.

Mihail Neamțu subliniază faptul că funcția de viceprimar pentru Primăria Capitalei nu este o condiție esențială pentru o cooperare în Consiliul General între PNL și PMP.

„Nicidecum. În ceea mă primește, proiectul meu politic ține de o mișcare conservatoare în România care să reprezinte vocea creștinilor nereprezentați, a claselor de mijloc, a familiilor care au în continuare speranță că în țara asta poți să îți educi copilul așa cum dorești. Nu mă blochez într-o funcție, niciodată nu am făcut asta și nu trăiesc pentru funcții, ci pentru idei și proiecte”, a conchis Mihail Neamțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *