Skip to content
Politică

Mihail Neamțu reflectă asupra referendumului: Niciun bărbat nu poate înlocui o mamă! EXCLUSIV INTERVIU

" "

Referendumul pentru familie va avea loc în perioada 6-7 octombrie. Pe această temă, redacția PSnews.ro l-a contactat pe teologul Mihail Neamțu pentru a răspunde atât legat de semnificația acestei inițiative pentru România cât și legat de unele controverse care s-au vehiculat în opinia publică.

Mihail Neamțu subliniază că momentul acestui referendum „este un plebiscit asupra valorilor fundamentale ale națiunii române, iar dacă românii se vor prezenta într-un număr mare atunci înseamnă că România prețuiește tema familiei și căsătoria dintre bărbat și femeie ca bază a viitorului”.

„Referendumul din 6-7 octombrie este un plebiscit asupra valorilor fundamentale ale națiunii române. În general, Constituția include Crezul unui popor. Ordonanțele de Guvern se ocupă de lucrurile urgente, dar Constituția de lucrurile importante. Poporul care plătește salariile copioase și pensiile speciale ale politicienilor, poporul care include mame cu trei-patru copii, poporul care duce datoria publică în spate, poporul disprețuit atâta vreme chiar merita o consultare publică. Meritul nu e al partidelor, ci al cetățenilor. Dacă oamenii se vor prezenta într-un număr semnificativ la un referendum nu despre cârnați și bere, ci despre niște principii axiologice, atunci înseamnă că România prețuiește tema familiei și căsătoria dintre bărbat și femeie ca bază a viitorului. Demografia e destin. Fără familii puternice, pierim ca neam. Politizarea acestui referendum nu îl avantajează pe Liviu Dragnea, ci dimpotrivă: ceea ce iese la iveală este contrastul între imoralitatea liderului PSD și decența majorității românilor care au rămas în țară sau care au plecat în Diaspora”, a precizat teologul.

Chestionat referitor la cum vede problematica drepturilor comunității minoritare a homosexualilor, Mihail Neamțiu a subliniat că „toți cetățenii României se bucură de drepturile pe care Constituția le prevede”, iar „majoritatea trebuie să respecte drepturile minorităților de orice fel”, dar „nu există niciun drept prevăzut în Constituție pentru căsătoria dintre homosexuali sau mai ales un drept al adopției copiilor de către aceștia”. Mai mult, scriitorul atrage atenția că discutăm foarte mult despre minoritatea homosexualilor, dar uităm să vorbim despre drepturilor altor minorități, care necesită o mare atenție din partea noastră încât o mare parte le sunt ignorate.

„Toți cetățenii României se bucură de drepturile pe care Constituția le prevede. Adopția copilului de către un cuplu homosexual nu este un asemenea drept natural sau constituțional. Nu orice moft trebuie legiferat. Știm noi că adopția unui copil de către un Ionel și Gheorghe asigură echilibrul psihic al acelui prunc? Indiferent de orientarea sexuală a unor persoane, majoritatea trebuie să respecte drepturile minorităților de orice fel. Niciodată nu s-a pus problema încurajării homofobiei de către partidele democratice. Pe de altă parte, nici acuzația de fundamentalism adusă majorității nu e corectă. Vrem nu drepturi colective și nici segregare socială de tip marxist, ci respectarea individului: ăsta e sensul liberalismului clasic. Sunt sigur că toate drepturile constituționale vor rămâne respectate și după 6-7 octombrie 2018. Ce rămâne de discutat este altceva: de ce vorbim atât de des despre minoritatea homosexualilor și nu despre minoritățile profesionale care aduc bunăstare românilor de pretutindeni? Dreptul la viață al copilului nenăscut de ce n-ar fi un subiect? Dar libertatea de expresie a celor amendați de CNCD pentru delict de opinie? Sunt drepturi naturale care nu vin de la Guvern, ci din firea omului sau, dacă sunteți credincios, de la Dumnezeu. Libertatea de conștiință e un drept care precede nașterea corpului politic al națiunii. Drepturile sociale, în schimb, sunt relative și contextuale sub raport istoric. Repet: nu există niciun drept prevăzut în Constituție pentru căsătoria dintre homosexuali sau mai ales un drept al adopției copiilor de către aceștia.

Cum sugeram deja, cred dimpotrivă că cineva trebuie să răspundă la următoarea întrebare. De ce minoritatea lipovenilor din Delta Dunării, adică minoritatea pescarilor care vorbesc limba rusă și sunt vechi calendariști sub raport religios, de ce ei nu au acces la condiții minime de igienă în Deltă și de ce nu au acces la un spital modern la Sulina? Asta e o problemă reală, pentru că afectează viața unor oameni. De ce apoi nu vorbim despre minoritatea tâmplarilor care nu au parte de școli profesionale care să predea această meserie de tâmplar, sau de faianțar, și așa mai departe. De ce alte minorități care contribuie la bunăstarea națiunii române sunt ignorate? Vă spun sigur că un tâmplar care face un scaun ajută și un heterosexual și un homosexual. De aceea, cred că este important să ieșim din această isterie sexo-marxistă și să înțelegem că viața adevărată este dincolo de aceste obsesii”, a adăugat scriitorul.

Mihail Neamțu a fost de asemenea întrebat dacă acest referendum schimbă ceva la modul practic în condițiile în care în Codul Civil este deja prevăzută căsătoria întemeiată doar între un bărbat și o femeie. Teologul susține că este vorba despre un act de prudență:

„Oamenii au dreptul să fie prevăzători. În viață acționăm după principiul prudenței. De exemplu, când e un trafic intens pe șosele, ne asigurăm de mai multe ori. Când vedem în școlile din Canada o propagandă agresivă favorabilă schimbării de sex ori când în Marea Britanie s-au închis agențiile creștine pentru adopțiile de copii, doar pentru că nu acceptă creșterea pruncilor de către cupluri homosexuale, avem probabil dreptul să specificăm în Constituție definiția căsătoriei. Scopul inițiativei cetățenești este blocarea adopției de copii de către cuplurile homosexuale. Vrem în România lucruri normale, pe care le găsim și-n Italia, Polonia, Croația sau alte țări europene. Prin urmare, așa cum românii ies în stradă preventiv pentru a spune NU modificărilor PSD privitoare la legile justiției, așa cum eu însumi am coborât în stradă preventiv pentru ca Dragnea să nu introducă Ordonanța 13, tot așa și alte câteva milioane de români se vor duce în 6 și 7 octombrie să se asigure că un activismul juridic al unor Curți constituționale nu va schimba, sub presiunea agresivă a unor ONG-uri marxiste, înțelegerea civilizației noastre asupra relației dintre bărbat și femeie. Românii știu că nu orice bărbat poate înlocui un tată și că niciun bărbat nu poate înlocui o mamă. Așa cum în Europa e interzisă poligamia, așa și la noi e dezirabilă o maximă claritate în ceea ce privește relația dintre bărbat și femeie. Fără isterie și urlete, e firesc oamenii să își spună punctul de vedere, dincolo de orice intimidări sau insulte., a conchis Mihail Neamțu pentru PSnews.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *