Skip to content
Politică

Mihail Neamțu tranșează rezultatul alegerilor din SUA: Trump nu va fi suspendat! EXCLUSIV

youtube.com

Republicanii preşedintelui Donald Trump și-au păstrat controlul asupra Senatului, iar democraţii au obținut controlul asupra Camerei Reprezentanţilor în urma alegerilor de la jumătate de mandat de marţi.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Alegeri în SUA: democraţii preiau controlul în Camera Reprezentanţilor

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura marți cu politologul conservator Mihail Neamțu pentru a analiza rezultatul alegerilor din SUA. Concret, autorul cărții „Fenomenul Trump și America profundă” a evidențiat că este o victorie pentru republicani întrucât democrații sperau ca în urma acestor alegeri să aibă pârghiile să îl poată suspenda pe Donald Trump din funcția de președinte al SUA. Politologul a subliniat că victoria republicanilor prin obținerea controlului asupra Senatului îi va oferi lui Donald Trump mai multă putere privind justiția.

Încă din iarna lui 2016 democrații americani și-au propus să îl demită pe președintele Trump, iar pentru asta ar fi avut nevoie să câștige Senatul. Pentru că au eșuat mai ales în Texas în încercarea lor de a prelua controlul Senatului, democrații nu vor putea să îl demită pe Donald Trump care va fi candidatul în 2020. Obiectivul republicanilor a fost atins. Trump nu va fi suspendat

Controlul republican al lui Donald Trump al Senatului îi oferă posibilitatea să facă pe viitor și alte numiri la Curtea Supremă, cum este CCR la noi, ceea ce este foarte important pentru agenda conservatoare. Foarte probabil în camera reprezentanților vor fi încercări ale democraților de a bloca agenda președintelui pe anumite sectoare, însă cu Senatul și cu un președinte republican în mâinile conservatorilor eu cred că agenda conservatoare va rămâne dominantă”, a precizat teologul.

Totodată, chestionat ce mesaj a trasnmis societatea americană prin felul în care a votat, Mihail Neamțu a reliefat că este unul democratic de echilibru al puterilor.

„Este un mesaj care se transmite de 25 de ani încoace imediat după ce are loc o victorie a unui președinte că există o reechilibrare. Este un mesaj democratic de echilibru al puterilor. Echilibrul în societate se menține. În SUA Există o dezbatere ideologică și o democrație funcțională, a conchis Mihail Neamțu în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *