Skip to content
Politică

Mihail Saakaşvili, fostul lider georgian, arestat din nou în Ucraina

dailytimes.com.pk

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili a fost arestat vineri la Kiev, capitala Ucrainei, după ce marţi scăpase de poliţiştii care veniseră să-l aresteze, scrie BBC.

Arestarea, care a fost anunţată mai întâi pe pagina sa de Facebook, a fost confirmată de procurorul general al Ucrainei, scrie BBC, potrivit News.ro

Saakaşvili este suspectat că a primit finanţare de la o grupare criminală care are legături cu fostul preşedintele ucrainean Victor Ianukovici.

Marţi, el a fost scos din locuinţa sa din Kiev şi arestat. Mai târziu, a fost eliberat, în timp ce sute de susţinători blocau furgonul care-l transporta. Saakaşvili a ieşit din vehicul şi s-a îndreptat către Parlament împreună cu susţinătorii săi, scria AFP.

După ce a fost eliberat, el a îndemnat mulţimea să meargă la Parlament şi să ceară demisia preşedintelui Ucrainei, Petri Poroşenko, fost aliat.

„Arestatul se află într-un centru de detenţie temporară”, a informat, într-un comunicat, procurorul general al Ucrainei, Iuri Luţenko. Este bănuit că ar fi vrut să „preia puterea prin forţă” în timpul recentelor manifestaţii de la Kiev împotriva corupţiei, a declarat procurorul general Iuri Luşenko.

Fostul preşedinte georgian, un aprig opozant al lui Poroşenko, care i-a retras naţionalitatea ucraineană, a fost arestat cu câteva ore mai devreme, în urma unei percheziţii la domiciliul său, la Kiev, în cadrul unui dosar criminal pe care el îl denunţă ca fabricat piesă cu piesă la ordinul preşedintelui ucrainean.

Procurorul l-a mai acuzat pe opozant că este finanţat de către fostul preşedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici, destutit în 2014 în urma unei revolte proeuropene de mişcarea Maidan, la Kiev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *