Fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov, este implicat într-un nou scandal de corupție, informează Evenimentul Zilei.
DNA susține că acesta a primit ilegal peste 100.000 de lei, de la Camera de Comerț și Industrie București, iar banii au fost virați în 2010, în contul cabinetului său de avocatură. Procurorii Anticorupţie au arătat că banii încasați de Mihail Vlasov erau dintr-un fond de sponsorizări la care erau obligați să cotizeze toți angajații Camerei de Comerț și Industrie a României, implicați în implementarea programelor europene.
„În acest fel, o sumă egală cu salariile a aproape 50 de angajați în decurs de o lună era pusă la dispoziția lui Mihail Vlasov, fără o justificare pertinentă din punct de vedere juridic și economic, în condițiile în care CCIB avea un departament juridic”, reiese din rechizitoriul procurorilor.
DOCUMENT Buna guvernare a USR în administrația locală. Cum fac risipă useriștii de banii de la bugetul de stat
VIDEO LIVE Scandal în Parlament la dezbaterea bugetului: Puterea și Opoziția se acuză reciproc de furt
Rareș Bogdan răspunde atacurilor venite dinspre USRPLUS: Acuzații dizgrațioase, tendențioase și lipsite complet de fundament
Omul rețelei de ”magistrați imobiliari” se întoarce la DIICOT. Silviu Mănăstire: Pe Iohannis și apropiații săi îi așteaptă vremuri grele
Adrian Dupu, noul secretar de stat DRRM, planuri pentru R.Moldova: Trebuie să vadă în România nu doar un frate, ci și proiecte concrete
Din totalul de 58 de angajați ai Camerei de Comerț și Industrie a României, 48 lucrau în cadrul proiectelor finanțate din fonduri europene. Aceștia erau obligați să semneze lunar, la primirea salariului, un contract de sponsorizare, conform căruia între 30% și 70% din veniturile salariale, inclusiv cele provenite din fonduri europene, erau transferate, cu titlu de „sponsorizare”, către instituţie.
Trei angajați care s-au împotrivit acestor practici și au fost concediați.
Procurorii DNA au mai trimis în judecată în acest caz și Camera de Comerț și Industrie a României, pentru că șefii instituției au prezentat documente false pentru obținerea unor fonduri europene.
Doi dintre angajați, Elena și Narcis Moisescu, i-au spus, pe 6 ianuarie 2012, directorului general, Gabriel-Dan Mihuț – trimis în judecată de DNA că nu mai vor să plătească sponsorizarea.