Skip to content
Politică

Mihăilă, ministrul care și-a recunoscut eșecul în gestionarea pandemiei, vrea un nou mandat. Ciolacu: „Trebuie retrasă de urgenţă!”

Inquam Photos/George Calin

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, Marcel Ciolacu, președintele PSD, scrie că Ioana Mihăilă propusă pentru un nou mandat la Ministerul Sănătăţii în Cabinetul Cioloş trebuie retrasă imediat înainte să fie audiată marţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Liderul PSD a explicat că nu poate fi propusă din nou pentru acest portofoliu o persoană care „din iulie până în septembrie, a ignorat avertizările repetate de la specialiştii din ţară, instituţii europene şi chiar de la OMS privind dezastrul sanitar care urma să lovească România în toamnă”.

„Ioana Mihăilă trebuie retrasă de urgenţă, înaintea audierii din comisii! Asta, dacă Cioloş şi USR mai au vreun dram de bun-simţ! NU poţi propune la Sănătate aceeaşi persoană care, din iulie până în septembrie, a ignorat avertizările repetate de la specialiştii din ţară, instituţii europene şi chiar de la OMS privind dezastrul sanitar care urma să lovească România în toamnă!”, a scris Marcel Ciolacu, marţi pe Facebook.

Liderul PSD a adăugat că  „mandatul lui Mihăilă este cronica unui DOLIU NAŢIONAL: ZERO testare extinsă, ZERO achiziţii de medicamente anti-COVID şi, mai ales, ZERO resurse pentru a pregăti spitalele de noul val al pandemiei!”

„A veni la Sănătate – în ziua cu peste 570 de morţi! – cu unul dintre marii vinovaţi pentru tragedia în care ne aflăm, reprezintă cea mai mare bătaie de joc la adresa românilor!”, a completat Ciolacu.

Amintim că Ioana Mihăilă urmează să fie audiată în Comisiile de sănătate ale Camerei şi Senatului, marţi de la ora 18.30.

Și-a recunoscut eșecul la Ministerul Sănătății

Ioana Mihăilă, fostul ministru USR al Sănătății, își recunoaște eșecul în pregătirea pentru valul 4 de coronavirus. Mihăilă a declarat pentru publicația Politico că situația actuală nu poate fi pusă numai pe seama scepticismului față de vaccinare, ci și pe seama Guvernului, inclusiv a sa. Ea preluase portofoliul Sănătății în aprilie și l-a cedat în septembrie, odată cu retragerea miniștrilor USR PLUS din cabinetul condus de Florin Cîțu.

„Cea mai bună pregătire pentru al patrulea val ar fi fost o campanie eficientă de vaccinare”, recunoaște Ioana Mihăilă. Deși susține că vaccinarea a fost gestionată bine în România, ea consideră că vinovat pentru situația actuală nu este numai scepticismul față de vaccinare, ci este și Guvernul, inclusiv ea, pentru că „a relaxat prea rapid mesajele noastre despre nevoia de vaccinare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *