Skip to content
Politică

Mihnea Motoc poate fi numit ambasador în Marea Britanie

Mihnea Motoc a primit, marți, aviz favorabil din partea Comisiilor pentru politică externă ale Camerei Deputaților și Senatului pentru postul de ambasador al României în Marea Britanie.
Motoc a primit 20 de voturi pentru și unul împotrivă din partea deputaților și senatorilor din comisiile de specialitate.

„În comunitatea românească problematica este însoțită de foarte multe sensibilități, de necazuri, de dureri iar acest lucru, evident, nu mă va lăsa indiferent. Nu voi ocoli aceste aspecte mai delicate ale ființării românilor în Marea Britanie și am început să mă familiarizez și să aprofundez diversele fațete ale acestui fenomen, inclusiv pe dimensiunea consulară, dimensiunea de cooperare polițienească în cazurile cele mai sensibile. Ca noi toți, sunt ofensat de orice discriminări, de orice stereotipii negative la adresa românilor care în ultimă instanță se repercutează asupra imaginii și statutului nostru, ca țară și voi încerca să valorific oportunitățile decurgând din faptul că mediile românești în Marea Britanie au un grad destul de ridicat de structurare, din faptul că există deja în relația dintre autoritățile române, dintre ambasadă și comunitatea românească bune practici și un anumit sistem de interacționare care cred că trebuie doar intensificat”, a declarat Motoc la audierea în Comisiile pentru politică externă ale Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adăugat că prezența românilor în Marea Britanie este o contribuție la societatea și la economia britanică, deoarece majoritatea românilor care vin în ultima vreme aici vin pentru a munci, 80% dintre ei sunt angajați pe piața muncii, aceasta fiind o medie care depășește media de angajare de ansamblu în societatea britanică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *